Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κυρίμης Στυλιανός, υπογράφει το σενάριο του χρονικού που προβλήθηκε, για πρώτη φορά στην Κασσάνδρα, κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις του κοινού.

Καίριας σημασίας για την ανάδειξη της Επανάστασης στη Χαλκιδική ήταν η ομιλία του Καθηγητή Αστρονομίας Α.Π.Θ Σταύρου Αυγολούπη ενώ χρήσιμα ιστορικά στοιχεία για τα ζοφερά γεγονότα της Επανάστασης στην Κασσάνδρα τόνισε στην εισήγησή του ο Καθηγητής Μετεωρολογίας Α.Π.Θ και Κασσανδρινός Τιμολέων Μακρογιάννης.

Η αναγκαιότητα να ενταχθεί στη Σχολική ύλη, η ιστορία της Χαλκιδικιώτικης Επανάστασης υπογραμμίστηκε από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννα Αρβανίτη

Την εκδήλωση χαιρέτησε με τη σειρά του o αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, κατά την προσφώνησή της ευχαρίστησε τον Στρατηγό ε.α Αντώνη Καραγιώργο για την πρωτοβουλία να φιλοξενηθεί στην Κασσάνδρα η συγκεκριμένη εκδήλωση και συνεχάρη τον Παγχαλκιδικό Συλλογο γι’ αυτή την αξιέπαινη κίνηση τονίζοντας ότι τα Εθνικά Θέματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος και είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναδεικνύονται με όρους επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Η συνεργασία του Δήμου Κασσάνδρας με τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για κοινές δράσεις και επιτυχίες.