Αναλυτικά:

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η έγκριση υπαγωγής του έργου «Υλοποίηση φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής, εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και δικτύων» στις διατάξεις του Ν. 3389/2005 περί Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΑΔΑ: ΨΠ5Η46ΜΤΛΡ-ΓΜΔ).

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων της 13-02-2020, το έργο έχει ορίζοντα τριετίας, οι μελέτες είναι έτοιμες και αναμένεται η δημοπράτηση άμεσα. Ειδικότερα, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σήμερα υπογράψαμε στη Διϋπουργική το ΣΔΙΤ για το φράγμα του Χαβρία, το πρώτο ΣΔΙΤ που γίνεται για φράγμα. Το έργο έχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που σημαίνει ότι είναι έτοιμο για δημοπράτηση και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές και εταιρείες του εξωτερικού να συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Η κατασκευαστική διάρκεια του έργου θα είναι για τρία χρόνια. Ξεμπλοκάροντας αυτό το έργο, αντιμετωπίζουμε πλέον συνολικά το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και εξασφαλίζουμε την άρδευση 24.000 στρεμμάτων».

Αναμένεται, επομένως, το προσεχές διάστημα η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου και η ολοκλήρωσή της εντός αυστηρού χρονοδιαγράμματος, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της τριετίας.

Σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του έργου αποτελεί και η ανανέωση ή παράταση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου, οι οποίοι εγκρίθηκαν το 2011 (ΑΔΑ: ΒΟΝΤ0-ΥΘ6, όπως έχουν τροποποιηθεί με την απόφαση με ΑΔΑ: Β4ΘΔ0-ΧΩ0) με διάρκεια 10 ετών.

Συνεχίζεται αδιάκοπα η προσπάθεια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την έναρξη του έργου.