Την εξαγορά φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, ισχύος 204 μεγαβάτ που είναι το μεγαλύτερο έργο ανανεώσιμων πηγών στην Ελλάδα και ένα από τα 5 μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τα Ελληνικά Πετρέλαια. 

Το έργο βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης από την γερμανική εταιρία juwi, που είναι ο πωλητής, και προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του 2021.

Για σημαντική στροφή των Ελληνικών Πετρελαίων στις ανανεώσιμες πηγές, που υπηρετεί τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης και υποστηρίζει την δίκαιη μετάβαση της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική εποχή έκανε λόγο, μιλώντας στην εκδήλωση, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Τόνισε ακόμη ότι η επένδυση αποτελεί έμπρακτη στήριξη για την ελληνική αγορά ανανεώσιμων πηγών και συνολικά την οικονομία, αλλά και μήνυμα προς τους επενδυτές που θέλουν να κινηθούν στο χώρο.

Ανήγγειλε δε ότι με νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί αυτό το μήνα καταργείται η άδεια παραγωγής για τις μονάδες ΑΠΕ ενώ στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της αδειοδότησης θα προχωρήσει και η απλούστευση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Θέμα που θα συζητηθεί και στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του ΥΠΕΝ.

Ο υφυπουργός ΠΕΝ Γεράσιμος Θωμάς ανέφερε ότι θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για διευκόλυνση των μεγάλων επενδύσεων στις ΑΠΕ και ειδικότερα για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ