Ο Πολύγυρος σε πρώτο πλάνο

  Την τελευταία εβδομάδα ο Δήμος Πολυγύρου μονοπώλησε το ενδιαφέρον των… Αθηνών.

  Καίρια και ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Πολυγύρου, συζητήθηκαν κι επιλύθηκαν τις τελευταίες μέρες στα αρμόδια Υπουργεία.

  Κατά τη συνάντηση του Δήμαρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, με την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση χρηματοδότηση της 2ης φάσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου, ώστε εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία του. Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και η ανάγκη εξωστρέφειας της Αρχαίας Ολύνθου, η άμεση πρόσληψη προσωπικού, ώστε να λειτουργήσει ο Βυζαντινός Πύργος της Γαλάτιστας, καθώς και η ανακαίνιση του Πύργου των Μαριαννών, ώστε να είναι προσβάσιμος στο ευρύ κοινό. Η Υπουργός δεσμεύθηκε να επισκεφθεί άμεσα το Δήμο και τους εν λόγω χώρους, και θα στηρίξει χρηματοδοτικά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το όλο εγχείρημα.

  Τη σκυτάλη πήρε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Μάκης Βορίδης, στον οποίο κατατέθηκε σχετική πρόταση για τη χρηματοδότηση συντήρησης του όλου αγροτικού δικτύου του Δήμου με το ποσό των 4.000.000 ευρώ μέσα από τη χρηματοδοτική διαδικασία του Π.Δ.Ε.

  Πρόταση την οποία αποδέχθηκε και δόθηκε εντολή να προωθηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης προς χρηματοδότηση. Εν συνεχεία εγκρίθηκε η πρότασή για την ίδρυση και λειτουργία του 2ου νέου Κυνοκομείου του Δήμου Πολυγύρου, αναμένοντας και την τελική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

  Στη συνέχεια των συναντήσεων με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κο Θόδωρο Λιβάνιο, το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κο Γιώργο Καραγιάννη, το Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος και Υδάτων κο Κώστα Αραβόση και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κο Νίκο Χαρδαλιά συζητήθηκαν και βαίνουν προς επίλυση θέματα στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με το αναγκαίο προσωπικό, της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, της παραχώρησης του Παλαιού Νοσοκομείου Χαλκιδικής και μεγάλου τμήματος της εκτάσεως του χώρου του δασαρχείου για την ανάπτυξη έργων του Δήμου(επέκταση Γυμνασίου- Λυκείου Πολυγύρου κ.λ.π), τη χρηματοδότηση των αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών Μεταμόρφωσης, Γερακινής, Ψακουδίων, Ταξιάρχη και Αγίου Προδρόμου. Τέλος στα πλαίσια της έγκρισης- κατασκευής του φράγματος Χαβρία ζητήθηκε η άμεση χρηματοδότηση της μελέτης για τα αρδευτικά δίκτυα του Δήμου καθώς επίσης και η άμεση χρηματοδότηση βελτίωσης του δημοτικού- αστικού δικτύου του Δήμου με το ποσό των 9.000.000 ευρώ από το Π.Δ.Ε. Αναμένεται και η έλευση του Γενικού Διευθυντή λιμενικών έργων και υδάτων του Υπουργείου Υποδομών για την ενημέρωση, σε ότι αφορά το φράγμα Χαβρία, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων της περιοχής , όπως επίσης και των κατοίκων της.

  Η θετική ανταπόκριση που συνάντησε ο Δήμαρχος Πολυγύρου δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξίας για την άμεση επίλυση των παραπάνω θεμάτων.