ΓενικάΕλλάδα

Πρόστιμα στις λέσχες καπνιστών

Αποφασισμένη να κλείσει το «παράθυρο» με τις λέσχες καπνιστών που ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα εμφανίζεται η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Πριν από λίγες μέρες μεικτό κλιμάκιο, αποτελούμενο από επιθεωρητές – ελεγκτές της ΕΑΔ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), καθώς και από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., συμπεριλαμβανομένων εξειδικευμένων στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα σε καταστήματα που λειτουργούσαν ως λέσχες καπνιστών. Ειδικότερα, στην Πλάκα επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κατάστημα που υποστηρίζει ότι λειτουργεί ως λέσχη καπνιστών. Στο Σύνταγμα σε μπαρ επιβλήθηκαν πρόστιμα 100 ευρώ σε τέσσερις πελάτες που κάπνιζαν και 1.500 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος για την ανοχή των καπνιζόντων, την ύπαρξη σταχτοδοχείων και τη μη ύπαρξη αντικαπνιστικών σημάνσεων.

Στον Κεραμεικό σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκαν πρόστιμα 100 ευρώ σε τέσσερις καπνίζοντες και 6.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος για την ύπαρξη καμουφλαρισμένων σταχτοδοχείων σε τραπέζια, την ύπαρξη καπνιζόντων και την απουσία ειδικών σημάνσεων.Στο Γκάζι επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ σε κέντρο διασκέδασης (κλαμπ). Ο χώρος της ταράτσας είχε κλειστεί περιμετρικά με πλαστικά καλύμματα κι ενέπιπτε στην αντικαπνιστική νομοθεσία. Επίσης, δεν υπήρχε σήμανση για απαγόρευση καπνίσματος, υπήρχαν σταχτοδοχεία σε χώρους όπου απαγορευόταν το κάπνισμα, ενώ δεν τηρούνταν το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close