Σε μία λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ η απονομή των Χρυσών Σκούφων στα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια της Αθήνας.

Το κερκυραϊκό Etrusco του Εκτορα Μποτρίνι θριάμβευσε για ακόμη μία χρονιά, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι συνολικά 28 εστιατόρια έλαβαν Χρυσό Σκούφο, όπερ σημαίνει βαθμολογία άνω του 15.

Η Χαλκιδική για ακόμη μία σεζόν είχε την τιμητική της και έδειξε το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών αλλά και γαστρονομίας που διαθέτει, μιας και τέσσερα εστιατόρια πήραν Χρυσό Σκούφο και συγκεκριμένα τα Fresco, Squirrel, Treehouse και Ντομάτα.

Αναλυτικά τα εστιατόρια που πήραν Χρυσό Σκούφο:

Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 και δύο σκούφοι
Botrini’s, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Fresco, Χαλκιδική, 16/20 και ένας σκούφος
Σπονδή, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Hytra, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Lauda, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
Lycabettus, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
Matsuhisa Athens, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Matsuhisa Μύκονος, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος
Noble , Ρόδος, 15,5/20 και ένας σκούφος
Patio, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Premiere, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Squirrel, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
Treehouse, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
Τudor Hall, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Aleria, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Calypso, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
CTC, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Διόνυσος, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
Elements Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
GB Roof Garden, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Grandma’s, Ίος, 15/20 και ένας σκούφος
Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
Ovac, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Petra Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Salonica Restaurant, Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας σκούφος
Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

Διακρίσεις Top Notch 2020

Φέτος o θεσμός των Χρυσών Σκούφων καθιέρωσε και μια σημαντική καινοτομία, δημιουργώντας ένα ακόμη επίπεδο βράβευσης.

«Τρεις Χρυσοί Σκούφοι» (επίπεδο που δεν το έχει κατακτήσει κανένα εστιατόριο στα 27 χρόνια του θεσμού), «Δύο Χρυσοί Σκούφοι» και «Ένας Χρυσός Σκούφος», ενώ από φέτος καθιερώνεται και ένα τέταρτο επίπεδο στην κλίμακα βράβευσης, με την τιμητική διάκριση Top Notch στα πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που ξεχωρίζουν με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλών, αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο.

Αναλυτικά:

L’ Abreuvoir, Αθήνα
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη
Ανδρέας, Σέρρες
Baos, Μύκονος
Beef Bar, Μύκονος
Bill & Coo, Μύκονος
La Bouillabaisse, Κρήτη
Bubo, Χαλκιδική
Γλυκάνισος, Θεσσαλονίκη
Cabbanes, Μύκονος
Clochard, Θεσσαλονίκη
Five Senses, Ρόδος
Flame, Πύλος
Grada Nuevo, Θεσσαλονίκη
Ηλιοβασίλεμα, Σύρος
J-Tree, Κρήτη
Jackie O Beach, Μύκονος
Kamares by Spondi, Χαλκιδική
Kooc Taverna Secrets, Πύλος
Κρητικός, Κάντζα Αττικής
Μαραθιά, Τήνος
Maraveal, Γλυφάδα Αττικής
Μαρίνα, Χαλκιδική
Micrasia Restaurant, Μύκονος
Milos Estiatorio, Αθήνα
Mr Pug, Μύκονος
Νaos, Σαντορίνη
Nikkei, Αθήνα
Old Mill, Κρήτη
Παπαϊωάννου, Αθήνα
Santoro, Σαντορίνη
Sense, Αθήνα
Τηλέμαχος Athens, Αθήνα
Travolta, Αθήνα
Vezené, Αθήνα
ΦΒΚ – Φαγητό Βίου Κυβερνήτης, Αθήνα
Water Restaurant, Χαλκιδική
Yacht Club, Κρήτη
Χαρούπι, Θεσσαλονίκη