Το μεγάλο έργο του λιμένα Ν. Μαρμαρά, προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ, είναι βασικός στόχος του δήμου Σιθωνίας. όπως γίνεται γνωστό από τα αποτελέσματα των επαφών του δημάρχου Κυπαρίσση Ντέμπλα στην Αθήνα. Αρχικά για την ένταξη του έργου θα πρέπει να γίνει προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου και Υπουργείων, καθώς το έργο λόγω μεγέθους θεωρείται εθνικής εμβέλειας.

“Προσπαθούμε να έχουμε την ένταξη του έργου μέχρι τον Μάρτιο γιατί πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση που θα ευνοήσει όχι μόνο το Ν. Μαρμαρά αλλά ολόκληρη τη Σιθωνία”, τόνισε ο κ. Ντέμπλας.

Κληθείς να σχολιάσει τη σκέψη της κυβέρνησης για μεταφορά των Λιμενικών Ταμείων στο Υπουργείο ο κ. Ντέμπλας τόνισε ότι όλοι πήραν τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης και του Υπουργού πως δεν θα περάσουν τα λιμάνια στη διαχείριση της κεντρικής εξουσίας. “Απλώς θα πρέπει να αλλάξει ο ρόλος των λιμενικών ταμείων και οι αρμοδιότητές τους για να είναι πιο ουσιαστικές”, επεσήμανε ο δήμαρχος. Παράλληλα, όπως ανέφερε, γίνεται ένας αγώνας για να προχωρήσουν αντιπλημμυρικές και άλλες παρεμβάσεις στο Πόρτο Κουφό που επίσης εξυπηρετεί ως λιμάνι εκατοντάδες αλιείς από κάθε άκρη.

Η τουριστική εικόνα της Σιθωνίας

Αρωγός στους επιχειρηματίες που σέβονται το περιβάλλον και κάνουν αναπτυξιακές τουριστικές παρεμβάσεις, δηλώνει ο δήμος Σιθωνίας. Ο κ. Ντέμπλας θεωρεί ότι όλες οι ιδιωτικές επενδύσεις μπορούν να αναδιαμορφώσουν το τουριστικό γίγνεσθαι της Σιθωνίας και να προκαλέσουν έκρηξη υποδομών.