Κάθε μέρα κλείνουμε κι από μια παράνομη χωματερή», παραδέχεται ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος αναφερόμενος στο τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης ογκωδών απορριμμάτων.

«Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι δήμοι δεν είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να προχωρούν σε αποκομιδή ογκωδών», τονίζει ο κ. Βαλιάνος διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο δήμος άμεσα θα τοποθετήσει μεγάλους κάδους σε συγκεκριμένα σημεία για να εξυπηρετεί τους κατοίκους Αριστοτέλη.

Η δημοτική αρχή Αριστοτέλη πρόκειται να αναθέσει τη μελέτη των λεγόμενων Πράσινων Σημείων ώστε να δημιουργηθούν και να απευθύνονται εκεί οι δημότες. «Με τον μειωμένο και απαξιωμένο εξοπλισμό μας είναι αδύνατο να ανταποκριθούμε στις πολλές χωματερές. Έχουμε όμως αντανακλαστικά και προσπαθούμε να παραδώσουμε ένα καθαρό περιβάλλον στους δημότες», επισημαίνει ο κ. Βαλιάνος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η διαχείριση των ογκωδών περιβαλλοντικά είναι ιδιαίτερη ενώ υπάρχει και μεγάλο κόστος. «Πρέπει να πω ότι στην προσπάθειά μας να καθαρίσουμε τον τόπο θα αναγκαστούμε να θεσπίσουμε τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες», κατέληξε ο δήμαρχος Αριστοτέλη.