Σειρά επαφών με τον Περιφεριεάρχη Κ.Μ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Καράογλου είχε πρόσφατα ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Στην συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ο δήμαρχος έθεσε την αναγκαιότητα παρεμβάσεων στον δρόμο Μουδανιών Σιθωνίας, στο πλαίσιο του οποίου μπαίνει και η παράκαμψη της Νικήτης. Αίτημα είναι η κυκλοφοριακή μελέτη της περιοχής ώστε να υλοποιηθεί το έργο των κόμβων που έχει εγκριθεί. Παράλληλα όμως, εκτός από τους 4 κόμβους τίθεται και το ζήτημα της παράκαμψης της Νικήτης, και ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να στηρίξει την απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου από την προηγούμενη διοίκηση ακόμη.

Σοβαρό ζήτημα που θίχτηκε ήταν η ανάγκη εκπόνησης μεγάλης αντιπλημμυρικής μελέτης που θα αντιμετωπίσει τα φαινόμενα συνολικά, σε Νικήτη, Βουρβουρού, Σάρτη, Συκιά και Τορώνη. Στη δε Τορώνη, η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας γίνεται ήδη από την ΠΚΜ, όπως επίσης δημοπρατήθηκε έργο για το κεντρικό ρέμα της Συκιά.

Ο δήμος Σιθωνίας ετοιμάζει μελέτες που αφορά και το LEADER Αλιείας, ενώ «κυνηγά» και τα χρηματοδοτικά εργαλεία από το Πράσινο Ταμείο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι μια μικρή μαρίνα δρομολογείται στην περιοχή Βραχάκια της Σάρτης, ένα έργο που θα αναβαθμίσει το τουριστικό γίγνεσθαι.

Με τον Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Θ. Καράογλου, ο κ. Κυπαρίσσης έθιξε προβλήματα όπως η έλλειψη προσωπικού στον δήμο και κυρίως στην υπηρεσία της Πολεοδομίας όπου απαιτούνται άτομα λόγω έκρηξης ανοικοδόμησης στη Σιθωνία.