Εναρμονισμένη πλήρως με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Αριστοτέλη η Δημοτική Εταιρία Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων (ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δ.ΑΕ) προετοιμάζει καμπάνια ηλεκτρονικής προώθησης δραστηριοτήτων του θαλάσσιου τουρισμού, μέσω τοποθέτησης ειδικών banners στους χώρους των ακινήτων της.

Δεδομένου ότι ο Δήμος Αριστοτέλη ενισχύει πλήρως το μεσογειακό μοντέλο διακοπών, θεματοποιώντας το εν λόγω προϊόν και δίνοντας έμφαση στο «τι θα κάνω το καλοκαίρι στην Ανατολική Χαλκιδική», οι άνθρωποι και τα στελέχη της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. συμβάλλουν καθοριστικά στη διοχέτευση της πληροφορίας, την οποία ο ταξιδευτής αναμένεται να λάβει ως επιπρόσθετη παροχή υπηρεσίας από τα δεκατρία (13) δημοτικά της ακίνητα.

Πιο συγκεκριμένα banners με QR CODES αναμένεται να τοποθετηθούν σε αυτά μέχρι τα μέσα Μαΐου, προκειμένου ο καλοκαιρινός επισκέπτης:
– Να έχει πρόσβαση στο έντυπο με τίτλο «The 61 best beaches», όπου περιγράφεται η μορφολογία Εξήντα Ενός (61) από τις Εκατό (100) αποτυπωμένες αμμώδεις παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη,
– Να πληροφορείται για το «Sailing, Diving & Cruising» σε ολόκληρη την Ανατολική Χαλκιδική,
– Να επισκέπτεται την ιστοσελίδα του Δήμου, την αντίστοιχη της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. αλλά και όποια άλλη ιστοσελίδα παρέχει πληροφορίες για το εν λόγω προϊόν,
– Να λαμβάνει μέρος σε διαδικτυακούς διαγωνισμούς, με έπαθλα καλοκαιρινά πακέτα περιηγήσεων στους τρεις θαλάσσιους κόλπους της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Ο Δήμος Αριστοτέλη, έχοντας υιοθετήσει πλήρως μία eco-friendly πολιτική σε ότι αφορά τη μηδενική χρήση χαρτιού στην τουριστική προώθηση, καλλιεργεί τη digital συνείδηση, «εκπαιδεύοντας» τους επισκέπτες του καλοκαιριού αλλά και τους ντόπιους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο σχεδιασμό βάσει ειδικού πλάνου που θα εκπονηθεί.

Στο πλαίσιο αυτών των δεδομένων η Πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. κ. Μαρία Ελένη Ζαμάνη συμμετείχε στην παρουσίαση του προωθητικού σχεδίου με τίτλο «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο», που ενώνει τις Βαλεαρίδες Νήσους με την Αμμουλιανή, τα παράλια του Παγγαίου Όρους, την Καβάλα και άλλες νησιωτικές μακεδονικές περιοχές.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 21 & 22.2.20 από τον τουριστικό οργανισμό KYKLOS TRAVEL, ο οποίος ειδικεύεται στην εισροή Ισπανών και Ισπανόφωνων ταξιδευτών στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του προωθητικού διημέρου πραγματοποιήθηκαν πέντε (5) D2D επαγγελματικές συναντήσεις με Ισπανούς product managers Καταλανικών γραφείων, τα οποία συνεργάζονται με το KYKLOS TRAVEL, όπου παρουσιάσθηκε το καλοκαιρινό μοντέλο διακοπών της Ανατολικής Χαλκιδικής όπου το νησιωτικό σύμπλεγμα της Αμμουλιανής, τα καρνάγια της Ιερισσού και το καταδυτικό πάρκο του Ιππόκαμπου στο Στρατώνι έκλεψαν τις εντυπώσεις.

«Ο ρόλος των δομών του Δήμου Αριστοτέλη σχετίζεται και συνδέεται άρρηκτα με το υψηλού επιπέδου σχέδιο για την υγιή τουριστική ανάπτυξη λέει η κ. Ζαμάνη. Με βάση αυτό το δεδομένο ο σχεδιασμός της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. συμπληρώνει το πλάνο, εναρμονίζεται με τις παραμέτρους του και δίνει ώθηση στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Η δικτύωση της Αμμουλιανής με τις Βαλεαρίδες Νήσους δρομολογείται για να αναδείξει την ποιότητα των χαρακτηριστικών του μοναδικού κατοικημένου νησιού της Κεντρικής Μακεδονίας και να το τοποθετήσει ισάξια στη μεσογειακή λεκάνη με τρόπο που θα αξιοποιήσει τη γεωμορφολογία και την ιστορία του».

Πληροφορίες :
Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη
Τηλ. 2377021130