Το δημοτικό θέατρο Πολυγύρου αποδείχτηκε πολύ μικρό για να υποδεχτεί  του φίλους και τους γνωστούς του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου σε μια  αίθουσα γεμάτη από ανθρώπους που τους ενώνει η αγάπη για τον παραδοσιακό χορό και το θέατρο.

Η Βάγια Μιχάλη η χοροδιδάσκαλος του Ομίλου πραγματικά ταξίδεψε το κοινό στην Ελλάδα μέσα από χορούς που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν  στη Χαλκιδική. Ξεκινώντας από τη Μαύρη θάλασσα και την Ερυθραία βρεθήκαμε στην Πάρο και στη Νάξο και μετά στην Αλμπωπία σε ρυθμούς άριστα δοσμένους από τους μουσικούς:  Αστέριος Τράκας-βιολί, Ελισσάβετ Τράκα-λαούτο, Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος-κλαρίνο, Σπύρος Τζιάτζιος-κρουστά, Γιάννης Μπούρας-γκάιντα-τσαμπούνα-κορνέτα, Κίμωνας Τερζίδης-ακορντεόν, Κωνσταντίνα Πετρινιώτη- τραγούδι.

Ο Γιώργος Διαμαντουλάκης έγραψε τα κείμενα στην «Εκδρομή». Χιούμορ και προβληματισμοί για το σήμερα και το αύριο μέσα από τον γάμο ενός νεαρού ζευγαριού της Δήμητρας και του Δημήτρη.

Η παράσταση έκλεισε με τους ήχους του ομώνυμου τραγουδιού «η Εκδρομή» της Δήμητρας Γαλάνη και το κοινό χειροκρότησε για αρκετά λεπτά τους συμμετέχοντες.

Η πρόεδρος του ΛΟΠ κ. Έφη Κελιαφάνου τόσο στο βήμα της σκηνής όσο και στην κάμερα μίλησε για τη βοήθεια που προσφέρει ο δήμος Πολυγύρου και ο Δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος αλλά και οι υπόλοιπο στο Δ.Σ. και  τόνισε ότι “η δύναμη του Λαογραφικού βρίσκεται στους ανθρώπους του που και σήμερα γέμισαν το θέατρο και ζήτησε συγγνώμη σε όσους ήρθαν αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν θέση. Θερμές ευχαριστίες στους συνεργάτες  και στους φίλους χορευτές και ηθοποιούς”.

Ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος με τη σειρά του τόνισε τη σημασία του ΛΟΠ για την κοινωνία του Πολυγύρου και επεσήμανε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους.

Η παράσταση ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Πολυγύρου .

Θέατρο από την ομάδα του ΛΟΠ σε κείμενα και σκηνική επιμέλεια Γιώργου Διαμαντουλάκη με το έργο «Η εκδρομή».

Παίζουν: Κατερίνα Βλάχου, Σόνια Κυριαζάκου, Γιώργος Μελανδίνος, Δήμητρα Κούτριου, Δημήτρης Μελάς, Μάριος Τσιμερίκας.

Την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης έκανε το ¨Πολιτιστικό Ηημερολόγιο” με τη Σουζάνα Καζάκα και θα προβληθεί σε 12 κανάλια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

*Περισσότερο φωτογραφικό υλικό στο  fb και το politistiko imerologio.