Αναλυτικά, όσα αναφέρει το δελτίου τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη ”Ισχυρός Αριστοτέλης”.

Μετά από αίτημα σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, που υπογράφτηκε από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης μας, έγινε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Φεβρουαρίου για το μείζον θέμα των ρωγματώσεων στην Στρατονίκη, οι οποίες είναι εμφανείς και αυξάνονται σε κοινόχρηστους χώρους (δρόμους και πλατείες), σε δημοτικές υποδομές (ύδρευση – αποχέτευση), αλλά και σε μεγάλο αριθμό κατοικιών.

Επειδή, το φαινόμενο παρουσιάστηκε χρονικά όταν ξεκίνησε η εξόρυξη και οι εκρήξεις κάτω από τον οικισμό.

Επειδή, στην ίδια γεωλογική και εδαφολογική κατάσταση με τη Στρατονίκη είναι και ο οικισμός των Σταγίρων, ο οποίος όμως δεν παρουσιάζει προβλήματα ρωγματώσεων.

Επειδή, σύμφωνα με επιστημονικές απόψεις «όποια και αν είναι η γενεσιουργός αιτία», η κατάσταση επιδεινώνεται με την ύπαρξη επί πολλά έτη της εξόρυξης κάτω από τον οικισμό και τις καθημερινές εκρήξεις.

Επειδή, σύμφωνα με την Εισαγγελεία Χαλκιδικής, πρέπει σύντομα να δρομολογηθούν εξελίξεις για το θέμα και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Επειδή, κατά κοινή ομολογία, τα φαινόμενα εντείνονται και η κατάσταση μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τις υποδομές, τις κατοικίες αλλά και για τους ίδιους τους πολίτες.

Η παράταξή μας πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Φεβρουαρίου να σταματήσει η εξόρυξη κάτω από τον oικισμό της Στρατονίκης, μέχρι να διαπιστωθούν τα αίτια των ρωγματώσεων.

Δυστυχώς η πρόταση μας μειοψήφησε, αφού ψηφίστηκε μόνο από τους Δημοτικούς Συμβούλους του «Ισχυρού Αριστοτέλη» και της «Απαλλαγής» του κ. Παπαγεωργίου.

Κατά τα λοιπά, όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, συμφώνησαν με τις άλλες δύο προτάσεις μας :

1) Nα επισπευστούν τα χρονοδιαγράμματα της μελέτης της ΕΑΓΜΕ σχετικά με τα αίτια των ρωγματώσεων (η σύμβαση δεν έχει ακόμα υπογραφεί από τον κ. Δήμαρχο, παρόλο που το κονδύλι ήταν δεσμευμένο από τον προϋπολογισμό της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής).

2) Nα αναλάβει η μεταλλευτική εταιρεία τα επισκευαστικά έξοδα των ακινήτων που έχουν διαπιστωμένα προβλήματα και κρίθηκαν ως ακατάλληλα.

Ο «Ισχυρός Αριστοτέλης» παραμένει στο πλευρό των κατοίκων της Στρατονίκης, στον πολύχρονο αγώνα τους για να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους και το ίδιο τους το χωριό, συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος την αδέσμευτη και ανεξάρτητη από κάθε συμφέρον πολιτική που χάραξε η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη.

Μπροστά στο τόσο επικίνδυνο φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.