Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κοροναϊός παραμένει μια ήπια νόσος, ωστόσο η κυβέρνηση έκρινε απαραίτητο να προχωρήσει στην έκδοση ΠΝΠ με μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και αποτροπής της εξάπλωσης της νόσου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας μίλησε για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στο υπουργείο Υγείας για πρόσληψη ειδικού προσωπικού και υγειονομικού υλικού για την αντιμετώπιση της ιογενούς πνευμονίας.

«Όπως γνωρίζετε, λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη, ενώ ταυτόχρονα εντείνεται η προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων και των γενικότερων συνεπειών που αυτά μπορεί να συνεπάγονται. Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επιφυλακή και ήδη έχει προχωρήσει σε σειρά μέτρων. Έχουν οριστεί 13 νοσοκομεία αναφοράς, ενώ σε ετοιμότητα είναι όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΔΥ, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ειδικών επιστημόνων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και συμπλήρωσε:

«Στο πλαίσιο του συντονισμού για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κοροναϊός, έγινε χθες έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή, πέραν του Υπουργού Υγείας, συναρμόδιων Υπουργών. Συνεδρίασε επίσης η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων-λοιμωξιολόγων. Όπως επισημάνθηκε από τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ο κοροναϊός, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, εξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος».

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση προχωρά στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κοροναϊού.