Στην συνεδρίαση της 19ης Φεβρουαρίου 2020 ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε την εισήγηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τσακνή για την διατύπωση αντίθεσης του Δήμου Αριστοτέλη στα όποια σχέδια της κυβέρνησης για μεταφορά των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων στον έλεγχο του Υπουργείου Ναυτιλίας, αφού η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου στο δήμο μας είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τις ίδιες τις λιμενικές υποδομές και τους περιστασιακούς και μόνιμους χρήστες τους, όσο και για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Αριστοτέλη.

Το θέμα είχε προταθεί από τον κ. Τσακνή και σε προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά η παράταξη του κ. Δημάρχου δήλωσε άγνοια και ζήτησε χρόνο να ενημερωθεί (!)

Τόσο από την εισήγηση, όσο και από την συζήτηση του θέματος, έγινε φανερό πως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αριστοτέλη στα λίγα χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει πάρα πολλά στον τόπο και αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο, απαραίτητο για ένα δήμο σαν το δικό μας. Επίσης, έγινε μνεία στην εισήγηση του τ.Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Δουλάκη στο 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για λιμενικά έργα όπου αποτυπώνονται σαφώς τα τεράστια περιθώρια ανάπτυξής του και οικονομικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Είναι φανερό ότι το Υπουργείο χωρίς στην ουσία γνώση και μελέτη του θέματος, γνωστοποίησε τις προθέσεις του για αλλαγή στο καθεστώς διοίκησης των λιμανιών με προφανή στόχο την παραχώρηση των κερδοφόρων λιμανιών σε ιδιώτες και την εγκατάλειψη των υπολοίπων. Αυτό που πρέπει να κάνει το Υπουργείο, είναι όχι μόνο να μην καταργηθούν τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία αλλά να ενισχυθούν, αφού το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνά γραφειοκρατικές δυσκαμψίες στην λειτουργία τους.