Έντονες αντιδράσεις και την απόλυση ενός αστυνομικού προκάλεσε στις ΗΠΑ βίντεο που καταγράψει τη σύλληψη ενός 6χρονου κοριτσιού στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός να βάζει τα χέρια του παιδιού πίσω από την πλάτη, ενώ η 6χρονη ρωτάει: «Γιατί γίνεται αυτό;». Στη συνέχεια κλαίει και φωνάζει: «Μη μου βάζεις χειροπέδες» και «Βοηθήστε με, σας παρακαλώ βοηθήστε με».

Όπως αναφέρει το NBC NEWS, το βίντεο προέρχεται από την κάμερα που είχε πάνω στο σώμα του ο αστυνομικός και τον δείχνει να περνάει τις χειροπέδες (ένα είδος φερμουάρ) στους καρπούς της μικρής σε σχολείο, ενώ εκείνη τον παρακαλεί να την αφήσει να φύγει.

Καθώς τη μεταφέρει έξω, εκείνη ακούγεται να φωνάζει «Σας παρακαλώ αφήστε με να φύγω» και «Δεν θέλω να μπω στο περιπολικό».

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 6χρονη «επιτέθηκε σε τρία μέλη του προσωπικού με κλωτσιές και γροθιές» στο σχολείο Lucious and Emma Nixon Academy.

Η γιαγιά της μικρής είχε δηλώσει στα τοπικά Μέσα ότι η εγγονή της υποφέρει από διαταραχή ύπνου κάτι που η οικογένειά της προσπαθεί να αντιμετωπίσει, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στη συμπεριφορά του παιδιού.

Το κοριτσάκι κατηγορήθηκε για επίθεση, αλλά δεν ασκήθηκε περαιτέρω δίωξη.

Στο βίντεο φαίνεται το παιδί να μπαίνει στο πίσω κάθισμα του περιπολικού και ο αστυνομικός να γυρνάει στο σχολείο, όπου τουλάχιστον ένας υπάλληλος κλαίει με λυγμούς.

Όταν μάλιστα οι υπάλληλοι του σχολείου είπαν στον αστυνομικό ότι η Κάια δεν ήταν 8 ετών αλλά 6, εκείνος απάντησε: «Τώρα έσπασε το ρεκόρ μου».

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου και προκάλεσε την απόλυση του αστυνομικού Ντένις Τέρνερ για έλλειψη κρίσης, ενώ ο συγκεκριμένος είχε εμπλακεί στις συλλήψεις δύο 6χρονων μέσα σε μία βδομάδα.