Με στόχο την υπέρβαση που θα τον οδηγήσει στους «16» του Europa League, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται (27/2, 22:00) στο Λονδίνο από την Αρσεναλ, στην ρεβάνς της ήττας με 1-0 που γνώρισαν οι «ερυθρόλευκοι» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τους «κανονιέρηδες».

Η ελληνική ομάδα θα παραταχθεί με ιδανική ψυχολογία, δεδομένου ότι μετά την νίκη με 1-0 στο ντέρμπι κορυφής επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στην διεκδίκηση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Παράλληλα, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, απέδειξαν στον πρώτο αγώνα, πως η η Αρσεναλ δεν είναι η ομάδα «φόβητρο» και πως εάν αγωνισθούν με συγκέντρωση και στοχοπροσήλωση, έχουν την ποιότητα να διεκδικήσουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Λονδρέζοι, αφορά στην αμυντική λειτουργία, αφού και στο φαληρικό γήπεδο, αλλά και στους περισσότερους αγώνες της, η αγγλική ομάδα… δίνει πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο. Ωστόσο, η Αρσεναλ έχει το «πάνω χέρι», καθώς αφ΄ ενός αυτή καλείται να διατηρήσει τα κεκτημένα και αφ΄ ετέρου προέρχεται από ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων.

Στον αγωνιστικό τομέα, «καταλύτης» για τον Ολυμπιακό, είναι πέραν πάσης αμφβιβολίας ο Ματιέ Βαλμπουενά, καθώς όταν ο Γάλλος παίζει καλά, οι «ερυθρόλευκοι» βγάζουν στο γήπεδο τον καλύτερο τους εαυτό. Ο Πορτογάλος τεχνικός, έχει ως πρώτιστο στόχο την διατήρηση του «μηδέν», όμως όπως δείχνει σε όλα τα ματς, δεν πρόκειται να παρατάξει την ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς. Αλλωστε για να προκριθεί ο Ολυμπιακός, χρειάζεται τουλάχιστον ένα γκολ…
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ