ΓενικάΕλλάδα

Ομόφωνα πέρασε η πρόταση για το 1ο καταδυτικό πάρκο στην Χαλκίδα

Στροφή στον εναλλακτικό τουρισμό για Χαλκίδα και Εύβοια αφού συζητήθηκε η πρόταση για την δημιουργία του 1ου καταδυτικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Ο σύμβουλος της κοινότητας Χαλκίδας Πάνος Αγιαννίτης κατέθεσε στο συμβούλιο οικονομικά και στατιστικά δεδομένα σχετικά με τον καταδυτικό τουρισμό και για το πως θα μπορούσε η Χαλκίδα να μονοπωλήσει.

Στροφή στον εναλλακτικό τουρισμό για Χαλκίδα και Εύβοια αφού συζητήθηκε η πρόταση για την δημιουργία του 1ου καταδυτικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Ο σύμβουλος της κοινότητας Χαλκίδας Πάνος Αγιαννίτης κατέθεσε στο συμβούλιο οικονομικά και στατιστικά δεδομένα σχετικά με τον καταδυτικό τουρισμό και για το πως θα μπορούσε η Χαλκίδα να μονοπωλήσει και να γίνει πόλος έλξης του εναλλακτικού τουριστικού επισκέπτη.

Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί διαγωνισμός και θα προταθεί σε σχολές καλών τεχνών η δημιουργία έργων τέχνης με σκοπό αυτά να βυθιστούν και σταδιακά θα μελετηθεί η τοποθέτηση ναυαγίων που θα περιλαμβάνει πολεμικά σκάφη, αεροπλάνα κλπ. Η πρόταση πέρασε ομόφωνα από το συμβούλιο της κοινότητας Χαλκίδας και τώρα μένει η ψήφιση του νέου νομοσχέδιο από την Βουλή σχετικά με την τροπολογία των καταδυτικών πάρκων κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Χαλκίδα μπαίνει δυναμικά στον εναλλακτικό τουρισμό κάτι που μπορεί να αναπτύξει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: eviaportal.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close