Πολύ δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα στον Έβρο με χιλιάδες παράνομους μετανάστες να προσπαθούν, τις περισσότερες φορές βιαίως, εντός των ελληνικών συνόρων προκειμένου να διασχίσουν στη συνέχεια την επικράτεια.

Πέραν της απόπειρας που καταβάλλουν ορδές παράνομων μεταναστών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στις Καστανιές μπροστά από το τελωνείο, χιλιάδες ήταν οι μεμονωμένοι μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν στην Ελλάδα από περάσματα στο δάσος αλλά μπλοκαρίστηκαν από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούσαν όλη τη νύχτα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μετανάστες φτάνουν διαρκώς στα ελληνοτουρκικά σύνορα με παρότρυνση και βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης που ναυλώνει ακόμη και λεωφορεία που τους μεταφέρουν.

Στο σημείο και περιμετρικά των συνόρων βρίσκονται άνδρες της Αστυνομίας και του Στρατού, με την επιχείρηση απώθησης την πρώτη ημέρα να θεωρείται επιτυχημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου δεν επιτράπηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε περισσότερους από 3.000 μετανάστες.