Η NASA δημοσίευσε εικόνες από το πώς ήταν η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα στην αρχή του ξεσπάσματος της επιδημίας του κορωνοϊού και πώς ήταν μετά. Συγκεκριμένα οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το πώς έχει μειωθεί η ρύπανση τους τελευταίους μήνες. Η NASA και η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία χρησιμοποιούν δορυφόρους, οι οποίοι ελέγχουν την ατμοσφαιρική ρύπανση από το δειοξειδίου του αζώτου….

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το τελευταίο δίμηνο είναι εντυπωσιακές και αποτυπώνουν πόσο έχει καθαρίσει η ατμόσφαιρα στην Κίνα τους τελευταίους δύο μήνες μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού και το κλείσιμο των εργοστασίων.

Η πρώτη φωτογραφία έχει τραβηχτεί πάνω από το Πεκίνο και τη Σαγκάη τις πρώτες εβδομάδες που ξέσπασε η επιδημία και προτού μπει η χώρα σε «καραντίνα». Όπως φαίνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι διάχυτη….

Η αλλαγή στα τέλη Φεβρουαρίου είναι εντυπωσιακή καθώς όπως φαίνεται με το κλείσιμο πολλών εργοστασίων και την μείωση της κινητικότητας στην Κίνα, το διοξείδιο του αζώτου έχει σχεδόν εξαφανιστεί….

Το διοξείδιο του αζώτου είναι ένα βλαβερό αέριο το οποίο χρησιμοποιείται από οχήματα, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αρκετά εργοστάσια και βιομηχανίες.

πηγή: reader.gr