Υπερασπίζεται στο έπακρο ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς, την κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό, που παίρνει τεράστιες διαστάσεις τις τελευταίες ώρες στον Έβρο. Οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου σύμφωνα με τον κ. Βαγιωνά δεν είναι ότι πιο εύκολο για τις χιλιάδες των μεταναστευτικών ροών που επιχειρούν να μπουν στη χώρα μας.

Άλλωστε όπως προέκυψε, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ φρενάρει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης μέσω του ΚΥΣΕΑ να αναστείλει για ένα μήνα την υποβολή των αιτήσεων ασύλου και απευθύνει έκκληση στην ελληνική πλευρά και άλλους για αυτοσυγκράτηση και αποφυγή υπέρμετρης και αδικαιολόγητης βίας, ζητώντας παράλληλα η εξέταση των αιτημάτων ασύλου να γίνεται με συντεταγμένο τρόπο.

Όπως τονίζει ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Βαγιωνάς η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει πετύχει πολλούς από τους στόχους της, στη δε συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να ασκηθεί πίεση από τρίτους προς την Τουρκία και όχι από την Ελλάδα. “Το να προωθήσουμε τους μετανάστες προς την ενδοχώρα θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα γιατί δεν πρόκειται να Σύριους που είναι οικογένειες προσφύγων από πόλεμο, αλλά για Αφγανούς και Πακιστανούς κυρίως”, επισημαίνει ο κ. Βαγιωνάς τονίζοντας ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και ανοιχτά για τους κατατρεγμένους Σύριους.