Άτυπος καταυλισμός έχει στηθεί στην περιοχή του Παζάρ Κουλέ, στην τουρκική πλευρά των συνόρων και μόλις 500 μέτρα από τις Καστανιές Έβρου.

Σε εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ειδικότερα, φαίνεται ότι στο σημείο έχει στηθεί αγορά με μικροπωλητές που πωλούν νερά, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παράτυποι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο σημείο έχουν φτάσει πλέον τα 12.000 άτομα από 9.500 τη Δευτέρα.

Μιλώντας στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, ορισμένοι από τους μετανάστες δήλωσαν ότι δε θα φύγουν, πιστεύοντας ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός τους τόσο αυξάνεται η πίεση στην Ελλάδα.

Πληροφορίες για στήσιμο καταυλισμού στην περιοχή της Αδριανούπολης

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, πίσω από την Αδριανούπολη στήνεται καταυλισμός για πρόσφυγες και μετανάστες. «Αυτό που έχουμε πληροφορηθεί απλώς είναι ότι στήνεται ένας καταυλισμός που θα μπορεί να υποστηρίξει περίπου 10.000 άτομα πίσω ακριβώς από την Αδριανούπολη», δήλωσε μιλώντας στον Θέμα 104,6 o αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Προφανώς θέλουν να χρησιμοποιούν αυτούς του ταλαιπωρημένους ανθρώπους ως μοχλό διαρκούς πίεσης» εκτίμησε ο κ. Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς επίσης τόνισε ότι αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι αν η Τουρκία θα στήσει μόνο αυτό τον καταυλισμό ή αν σχεδιάζει να στήσει κι άλλους στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ερωτηθείς για την κατάσταση με την στάθμη των νερών στον Έβρο, ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε ότι «το νερό ήταν μόνιμο εμπόδιο των μεταναστών στο παρελθόν αλλά με την πτώση της στάθμης των υδάτων ο Έβρος είναι προσβάσιμος». Εξήγησε, τέλος, ότι «δεν υπάρχουν και στα φράγματα των Βουλγάρων ποσότητες νερού» για να γεμίσει ξανά νερό ο Έβρος και έτσι να δημιουργηθεί ένα φυσικό εμπόδιο για τους παράνομους μετανάστες.