Το Δημαρχείο Κασσάνδρας και το γραφείο της Δημάρχου Αναστασίας Χαλκιά, επισκέφθηκαν οι μαθητές των τάξεων Α και Β Γενικού Λυκείου Κασσάνδρας, όπου παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων».

Το Πρόγραμμα, περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. H Βουλή των Εφήβων εντάσσεται στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη σχολική ζωή σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Συγκροτούνται ομάδες που εργάζονται σε ένα θέμα δικής τους επιλογής – στο επίκεντρο τίθενται ζητήματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων, που αφορούν τη σχολική ζωή, την τοπική κοινότητα, την κοινωνία. Με στόχο την καλλιέργεια της ιδιότητας του ενεργού πολίτη στην πράξη.

Οι 300 «έφηβοι βουλευτές» αναδεικνύονται από τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους και εκπροσωπούν την ομάδα, στην οποία έχουν συμμετάσχει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Οι 300 «έφηβοι βουλευτές» εκπροσωπούν σχολεία από κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας, σε αριθμό αντίστοιχο με τον αριθμό των βουλευτικών εδρών κάθε περιφέρειας.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, υποδέχθηκε τους μαθητές με διάθεση να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τη λειτουργία των Οργάνων της Αυτοδιοίκησης και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους.

“Είναι σημαντικό οι έφηβοι του τόπου μας να αποκτούν τέτοιου είδους εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να διαμορφώσουν Δημοκρατική συνείδηση. Εμείς, ως οφείλουμε, θα τους παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια γι’ αυτό”, δήλωσε χαρακτηριστικά.