Ανακοίνωση σχετικά με τη διαχείριση- απόρριψη Στέρεων και Ογκωδών Αντικειμένων εξέδωσε η Κοινότητα Συκιάς.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αγαπητοί συνδημότες σας ενημερώνουμε σχετικά με το τι υποχρεούστε να πράξετε στην περίπτωση που έχετε προς απόρριψη, στερεά και ογκώδη αντικείμενα, όπως : παλαιά ψυγεία, ντουλάπες, καρέκλες, στρώματα, μεταλλικά αντικείμενα, μπάζα κ.λ.π.
Στην περίπτωση αυτή λοιπόν υποχρεούμαστε όλοι μας, απλοί πολίτες, ιδιώτες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες επιχειρηματίες να καλούμε εταιρεία ανακύκλωσης ή να τα μεταφέρουμε εμείς εκεί, καταβάλλοντας το ανάλογο αντίτιμο.
Τέτοιες εταιρείες υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή μας και η επιλογή είναι δική σας.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όσον αφορά συνδημότες μας που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, αυτοί θα μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους κοινότητες και συγκεκριμένα :
ΣΥΚΙΑ -2375350208
ΣΑΡΤΗ-2375094360
ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ-2375031913
ΝΙΚΗΤΗ- 2375350126
Ν. ΜΑΡΜΑΡΑΣ-2375071242
ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ -2375092248

Εκεί θα αναφέρουν τα στοιχεία τους, τα αντικείμενα που έχουν προς απόρριψη και θα αναμένουν όχημα του Δήμου να τα παραλάβει.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η αλόγιστη εναπόθεση των προαναφερόμενων αντικειμένων σε δρόμους, δίπλα στους κάδους σκουπιδιών, σε ρέματα, σε δασικές- αγροτικές οδούς.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο, όπως αυτό ορίζεται, σύμφωνα με το άρθρο 33 του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου Σιθωνίας.

Οφείλουμε όλοι να καταλάβουμε ότι η καθαριότητα και ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΑΛΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ