Μία εξαιρετική παράσταση, «Η Εκδρομή» του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου θα προβληθεί μέσα από το «Πολιτιστικό Ημερολόγιο» την Κυριακή το βράδυ.

Η αγαπημένη εκπομπή των τηλεθεατών που παρουσιάζει η Σουζάνα Καζάκα και σκηνοθετεί η Ζωή Γανίτη θα προβληθεί στις 21:10 από τη συχνότητα της TV 100.

Η Βάγια Μιχάλη, η χοροδιδάσκαλος του Ομίλου, πραγματικά ταξίδεψε το κοινό στην Ελλάδα μέσα από χορούς που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στη Χαλκιδική.

Ξεκινώντας από τη Μαύρη θάλασσα και την Ερυθραία βρεθήκαμε στην Πάρο και στη Νάξο και μετά στην Αλμπωπία σε ρυθμούς άριστα δοσμένους από τους εξής μουσικούς: Αστέριος Τράκας-βιολί, Ελισσάβετ Τράκα-λαούτο, Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος-κλαρίνο, Σπύρος Τζιάτζιος-κρουστά, Γιάννης Μπούρας-γκάιντα-τσαμπούνα-κορνέτα, Κίμωνας Τερζίδης-ακορντεόν, Κωνσταντίνα Πετρινιώτη- τραγούδι.

Ο Γιώργος Διαμαντουλάκης έγραψε τα κείμενα στην «Εκδρομή». Χιούμορ και προβληματισμοί για το σήμερα και το αύριο μέσα από τον γάμο ενός νεαρού ζευγαριού της Δήμητρας και του Δημήτρη. Η παράσταση έκλεισε με τους ήχους του ομώνυμου τραγουδιού «η Εκδρομή» της Δήμητρας Γαλάνη και το κοινό χειροκρότησε για αρκετά λεπτά τους συμμετέχοντες.