Από το 2014 το Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας διαχειρίζεται τα λιμάνια του δήμου, μια τεράστια έκταση και με χερσαίες ζώνες λιμένων. Για παράδειγμα, είναι αρμόδιο για λιμενικές ζώνες και λιμάνια όπως στο Ν. Μαρμαρά, Πόρτο Κουφό, Νικήτης, Όρμο Παναγίας. Λατούρα, και Πηγαδάκι που είναι υπό κατασκευή και Αχλάδα όπου σύντομα θα οριστεί χερσαία ζώνη Λιμένα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου, Αβραάμ Σαλπτικτίδη, προτεραιότητα είναι μεταξύ άλλων, ένα έργο που χάθηκε για παρεμβάσεις στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό και φυσικά ο Ν. Μαρμαράς. «Μικρά ζητήματα αντιμετωπίζουμε στη Νικήτη και στη Λατούρα, όπως και τον Όρμο Παναγίας. Υπό επίβλεψη έχουμε την κατασκευή στο Πηγαδάκι, ενώ αλλάζουμε την εικόνα και στο λιμάνι της Αχλάδας», τόνισε ο ίδιος.

Για το λιμάνι του Ν. Μαρμαρά ο κ. Σαλπικτίδης ανέφερε ότι μπήκε μπροστά ο φορέας για να καταθέσει την εκπονηθείσα μελέτη και να κυνηγήσει τη χρηματοδότηση του έργου. «Το λιμάνι θα έχει 400 θέσεις ελλιμενισμού, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι θα αποφέρει σοβαρά έσοδα στην περιοχή, αυξημένη τουριστική κίνηση, και θα καταστήσει το Ν. Μαρμαρά σε πυλώνα στο βόρειο Αιγαίο», επεσήμανε ο ίδιος.

Όπως είπε επιπλέον ο πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου, η θεομηνία του Ιουλίου ήταν αφορμή να δημοπρατηθεί ένα έργο που θα τοποθετήσει σε όλα τα λιμάνια της Σιθωνίας εξοπλισμό για τη ρευματοδότηση και υδροδότηση των ελλιμενισμένων σκαφών, που ωστόσο στο εξής θα γίνεται με χρέωση από τους υπόχρεους και όχι δωρεάν όπως ισχύει σήμερα και επιβαρύνει ουσιαστικά τα ταμεία του δήμου, δηλαδή τους δημότες όπως είπε ο κ. Σαλπικτίδης.