Στα χρόνια που ασχολείται με την επιστήμη της χειροπρακτικής, ο Σταύρος Σκαρπαθάκης έχει βοηθήσει κι ανακουφίσει, χωρίς φάρμακα και χειρουργεία, εκατοντάδες ζώα όπως άλογα, σκύλους, γάτες, δελφίνια, φίδια. Δεν κάνει μαγικά, ούτε χρησιμοποιεί μυστικιστικές μεθόδους. Πιστεύει πως η θεραπεία βρίσκεται μέσα μας κι έτσι, έχοντας τις απαραίτητες σπουδές και γνώσεις, εκείνος δίνει τις σωστές εντολές στο σώμα μας ώστε να επιτευχθεί η θεραπεία.

Στην περίπτωση των ζώων που, όσο κι αν το θέλουμε δεν μπορούν να μας μιλήσουν, το σώμα τους είναι το μοναδικό μέσο που έχουν για να επικοινωνήσουν μαζί μας και γι΄αυτό κι εμείς οφείλουμε να κατανοούμε τη γλώσσα τους σώματός τους και να φροντίζουμε ώστε αυτό το σώμα να διατηρείται υγιές.

Πως σου προέκυψε η χειροπρακτική ζώων; Πρώτα σπούδασα Χειροπρακτική για τους ανθρώπους και μετά συνέχισα τις σπουδές μου στην Κτηνιατρική Χειροπρακτική. Παρόλο που μεγάλωσα στο γραφείο της μητέρας μου-συναδέλφου μου (Δρ. Ελένη Καραμάνη-Σκαρπαθάκη) και έβλεπα τα «θαύματα» της επιστήμης μας και αφού είχα αποφοιτήσει από το πρώτο και καλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα Χειροπρακτικής στον κόσμο (Palmer CC, USA), είχα πολλές απορίες και αμφιβολίες περί ίασης και θεραπείας σωμάτων και ψυχών. Τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησα να εργάζομαι σαν χειροπράκτης ανθρώπων όταν έβλεπα τα αποτελέσματα της χειροπρακτικής σχεδόν δεν πίστευα ότι είναι αλήθεια. Θεωρούσα πως η ίαση είναι απόρροια αυθυποβολής.

Ο βασικός λόγος που ασχολήθηκα με τα Ζώα είναι η αγάπη και το ενδιαφέρον μου για εκείνα. Ο δεύτερος λόγος είναι για προσωπική επιστημονική έρευνα. Να αποδείξω στον εαυτό μου και στον υπόλοιπο κόσμο πως η επιστήμη δεν βασίζεται σε placebo. Στα ζώα και στα βρέφη δεν παίζει η αυθυποβολή. Αν αναταχθεί ένα άλογο με κινητικά προβλήματα που οφείλονται σε μηχανική δυσλειτουργία των αρθρώσεων θα υπάρξει άμεση διαφορά και ανακούφιση. Το ζώο δεν θα σκεφτεί αν πρέπει να γίνει καλά, απλά θα το κάνει. Το ίδιο ισχύει και με τα βρέφη που υποφέρουν για παράδειγμα από κολικούς. Αν εφαρμοστούν οι σωστές τεχνικές την κατάλληλη στιγμή το «θάμα» συνέβη. είναι ειλικρινές και ξεκάθαρο το τι έγινε.

Πηγή: popaganda.gr