ΓενικάΕλλάδα

Αναστύλωση της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά

Στην αναστήλωση της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά, στην Κηφισιά, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς το σπίτι που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο ήρωας του μακεδονικού αγώνα ήταν έτοιμο να καταρρεύσει.

Στην ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείο τονίζει αρχικά ότι η πολιτιστική ανάπτυξη της Ελλάδας κατέχει υψηλή θέση ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και για την επίτευξη αυτού του σκοπού «αναπτύσσει ρεαλιστικές πολιτικές, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, αντιλαμβανόμενη την ιστορική κληρονομιά ως ένα δομικό στοιχείο της Εθνικής μας ταυτότητας».

«Εμβληματική δράση, αποτελεί η αναστήλωση της ιστορικής οικίας του Μακεδονομάχου ήρωα Παύλου Μελά, το οποίο προετοίμαζε από μηνών το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με τη κομβική συνδρομή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη», συνεχίζεται στην ανακοίνωση.

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «Το μοναδικό αυτό μνημείο διαφύλαξης του ιστορικού αποθέματος του Εθνους μας, περιήλθε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας κατόπιν δωρεάς της εγγονής του Παύλου Μελά κ. Ναταλίας Ιωαννίδου, η οποία διατηρεί τη μακρά παράδοση της οικογενείας της, για προσφορά και ανιδιοτελή αγάπη της την Πατρίδα. Η υλοποίηση του έργου, που θα αποτελεί επίτευγμα ιδιαίτερης ιστορικής αλλά και καλλιτεχνικής/αρχιτεκτονικής αξίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους και αυτό οφείλεται σε καθοριστικό βαθμό στην ευγενική χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας “Κύκλωψ”».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close