Με την υπ’ Αρ. Πρωτ. 12785/323/28-2-2020 Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας στην υπ’ αριθ. πρωτ. 3733/03-02-2020 Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας με θέμα την επέκταση του φυσικού αερίου στη Χαλκιδική, συγκοινοποιώντας το έγγραφο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. (Δ.Ε.Δ.Α Α.Ε.), ο Υπουργός δίνει θολές εξηγήσεις για ποιος είναι ο λόγος που το φυσικό αέριο δεν έχει έρθει ακόμα στη Χαλκιδική.

Εν ολίγοις, το αρμόδιο Υπουργείο διατυπώνει ένα γενικότερο σχεδιασμό για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και σε απομακρυσμένες περιοχές και η ΔΕΔΑ διευκρινίζει ότι εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών, που αφορούν την τροφοδότηση της Χαλκιδικής με φυσικό αέριο, εξετάζονται και οι εναλλακτικοί τρόποι τροφοδότησης, ώστε να ενταχθεί μελλοντικά στο σχεδιασμό της εταιρείας.

Ο κ. Πάνας σχολίασε σχετικά: «Η Χαλκιδική είναι η μόνη περιοχή στην Κεντρική Μακεδονία που δε βρίσκεται στον προγραμματισμό για τη σύνδεση με φυσικό αέριο τα επόμενα χρόνια .

Είναι αναγκαία η ύπαρξη συγκεκριμένων ενεργειών   για το θέμα του φυσικού αερίου στη Χαλκιδική .

Οι απαντήσεις του Υπουργείου και της αρμόδιας αρχής δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο .

Εκτός των  κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων θα επιδιώξω μια σειρά επαφών με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , προκειμένου να συντονιστούν ενέργειες για το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει στον τόπο μας».