του Γιώργου Ζωγραφάκη

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στον Έβρο, δεν ξεκίνησε τώρα.

Το σατανικό μυαλό του Ερντογάν το μηχανεύτηκε τουλάχιστον πριν πέντε χρόνια. Άνοιξε τα σύνορά του, όχι μόνο στους λίγους σχετικά πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά σε κάθε υποψήφιο μετανάστη από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Υεμένη, το Μαρόκο, την Αλγερία, τη Σομαλία, την υποσαχάρια Αφρική και από οπουδήποτε αλλού διάφοροι, δυστυχείς ή καιροσκόποι, επιζητούσαν μια καλύτερη ζωή –όλοι αυτοί με την αρωγή και τη φροντίδα της Ευρώπης, στην οποία επιχειρούσαν να φτάσουν, παράνομα φυσικά, μέσω Ελλάδας.

Έτσι μαζεύτηκαν στην Τουρκία όχι χιλιάδες αλλά εκατομμύρια, κυρίως μέσω των τουρκικών αεροπορικών γραμμών, οι οποίες μετέφεραν με ασήμαντα ναύλα (10-15 ευρώ) πλήθη από μακρινές χώρες, δήθεν προσφύγων στην Τουρκία, που στην πραγματικότητα ήταν υποψήφιοι «με το έτσι θέλω» μετανάστες στην Ευρώπη, στην πραγματικότητα πιόνια στα σατανικά πολιτικά παιγνίδια του νεοσουλτάνου.

Έτσι έχουμε, χρόνια τώρα, το φαινόμενο, να φεύγουν συνεχώς φουσκωτά, παραφορτωμένα και έτοιμα να βουλιάξουν, προς τα ελληνικά νησιά, τα οποία το ελληνικό κράτος συμμαζεύει, ενώ στις κινήσεις αυτές μπερδεύονται διάφορες ΜΚΟ, πολλές ύποπτης «προσφοράς».

Σχετικά με τα εκατομμύρια «προσφύγων» που έχει μαζέψει ο Ερντογάν στην Τουρκία, υπάρχει το ερώτημα: Αφού δεν είναι πρόσφυγες, οι πιο πολλοί, γιατί ο Ερντογάν δεν τους διώχνει; Από φιλευσπλαχνία; Σιγά τον ανθρωπιστή! Τους μαζεύει εκεί ως πολιτικό –που ισοδυναμεί τελικά ως πολεμικό –εργαλείο.

Από καιρό απειλεί και ήδη προσπαθεί να υλοποιήσει την απειλή του, νε στείλει όλον αυτό τον εξαθλιωμένο κόσμο στην Ευρώπη δήθεν, στην Ελλάδα στην πραγματικότητα –αφού στη Βουλγαρία, με ίση γραμμή συνόρων, δεν στέλνει ούτε έναν! Και την ίδια στιγμή κατηγορεί την Ελλάδα, που υπερασπίζεται το ιερό της δικαίωμα να φυλάσσει τα σύνορά της, ενώ οι Τούρκοι ένοπλοι καθοδηγούν τον κόσμο αυτόν για το από πού και πώς θα μπουν στη χώρα μας, προβαίνοντας μάλιστα σε καθαρά εχθρικές ενέργειες εναντίον μας (ρίψεις χημικών, προσπάθεια καταστροφής του φράκτη ακόμη και με μηχανικά μέσα, βίαιη προώθηση του κόσμου προς την Ελλάδα κ.ά.τ.), ενώ εκτοξεύουν συνεχώς ψευδείς και κατασκευασμένες «ειδήσεις» (πως δήθεν πέρασαν στην Ελλάδα 140.156 –ακριβώς 156, πώς τους μέτρησαν;!-, πως σκοτώνουμε μετανάστες και άλλα τέτοια τερατώδη.

Όλα αυτά,  εκτός των άλλων συνεπειών σε βάρος της χώρας μας (καταπόνηση των παιδιών μας που φυλάγουν τα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, δαπάνες, αναστάτωση κλπ), εγκυμονούν και άμεσο κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου, έστω και κατά λάθος ή ως προβοκάτσια, που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Η ΕΕ ψάχνεται και πετά κάποια εκατομμύρια, ο Αμερικάνος πετά κάποια λόγια, ο Πούτιν χαίρεται με κάθε δυσκολία της ΕΕ, και η Ελλάδα διαπιστώνει και πάλι πως «δεν είν’ εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλή!»

Τι να πούμε; Ο Θεός –έστω και με την ονομασία του Αλλάχ- να βάλει το χέρι του, μ’ αυτόν τον δηλωμένο εχθρό της Ελλάδας, τον ονειροπαρμένο νεοσουλτάνο, που «τα σύνορα της καρδιάς του» είναι η συχωρεμένη Οθωμανική Αυτοκρατορία! Βέβαια, κάπου θα τσακίσει τα μούτρα του, ελπίζω μάλιστα σύντομα…