Στην αναστολή όλων των πτήσεων από κάθε ελληνικό αεροδρόμιο από σήμερα Δευτέρα, έως και τις 23 Μαρτίου, από και προς τη Βόρεια Ιταλία ανακοίνωσε η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (9/3), η ΥΠΑ δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊου την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία.

Η σχετική NOTAM ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές Εμίλια Ρομάνα, Πεδεμόντιο, Λομβαρδία και Βένετο. Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες.

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία

Στην Ιταλία υπήρξε μία ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, στη χώρα υπάρχουν 7.375 ασθενείς, ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 366. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό σε χώρα, πλην της Κίνας, όπου ξέσπασε η επιδημία.

Ολόκληρη η Λομβαρδία και άλλες 14 περιφέρειες στις βόρειες περιοχές έχουν αποκλειστεί μέχρι τις 3 Απριλίου, ενώ περισσότεροι από 15 εκατομμύρια κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας τέθηκαν σε καραντίνα. Οι είσοδοι και οι έξοδοι από μια εκτεταμένη ζώνη στη βόρεια Ιταλία, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τη Βενετία, πόλη που συγκεντρώνει τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, υπόκεινται πλέον σε πολλούς περιορισμούς.

Επίσης, η ιταλική κυβέρνηση κλείνει τα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της για να αντιμετωπίσει τη διάδοση του κορωνοϊού, σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Συγκεκριμένα, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.