Καθησυχαστική ως προς την ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός δήλωσε ότι αναζητούνται οι τρόποι για να καλυφθεί το κενό των 14 ημερών-ίσως και περισσότερο-που θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και ιδρύματα, ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς.

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Στο υπουργείο Παιδείας έχουμε ετοιμαστεί για αναστολή 2 εβδομάδων και περισσότερο. Δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Έχουν γίνει όλα τα σενάρια για να εξασφαλιστεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά.

Σε πρώτη φάση για την αναστολή λειτουργίας 2-3 εβδομάδων θα μειωθεί η διδακτική ώρα από 45 σε 35 λεπτά, θα αναμορφωθεί το ωράριο και θα περικοπούν οι περίπατοι.

Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή τότε θα πρέπει να δούμε και άλλα μέτρα όπως είναι η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και η μείωση της ύλης. Άρα έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του ιού».