Στην ανάθεση κατασκευής σταθμού και δικτύου φυσικού αερίου για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών του Δήμου Πολυγύρου προχώρησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Η εταιρεία «HELLAS EDIL S.A.» αναμένεται να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει με δική της δαπάνη, σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Το γεγονός έκανε γνωστό μέσω τοποθέτησής του και ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος που αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα.

«Η Προστασία του Περιβάλλοντος και η Οικονομία είναι υπόθεση και… του ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ. Στη συνέχεια της προσπάθειάς μας , που άρχισε το 2019 με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε, ότι παίρνει σάρκα και οστά η προεκλογική μας εξαγγελία- δέσμευση, για την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού και δικτύου υγροποιημένου ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών του Δήμου Πολυγύρου.

Ειδικότερα με την με υπ αρ 1099 Α / 2019 απόφαση της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ) ανατέθηκε στην εταιρεία «HELLAS EDIL S.A», η κατασκευή σταθμού και δικτύου ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ με δαπάνη της εταιρείας για όλο το Δήμο Πολυγύρου.

Ο Δήμος μας συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων περιοχών που θα κατασκευάσει ανεξάρτητο δίκτυο φυσικού αερίου, ενώ προς εξέταση βρίσκεται η μελλοντική διασύνδεσή του Δήμου με τον αγωγό υψηλής πίεσης του Δ.Ε.Σ.Φ.Α, που αφορά τη μεταφορά φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα”, ανέφερε ο Δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος, ο οποίος σημείωσε ότι μια προεκλογική εξαγγελία-δέσμευση της δημοτικής παράταξής του παίρνει “σάρκα και οστά”.

“Επιμείναμε εξ αρχής για την έγκριση και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, διότι πρόκειται για ένα έργο πνοής και ανάπτυξης, αφού το φυσικό αέριο αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στις ελληνικές πόλεις, καθώς η χρήση του από τα νοικοκυριά για τις ανάγκες ψύξης/θέρμανσης/ζεστού νερού επιφέρει σημαντικές μειώσεις εκπομπών ρύπων. Αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή πρωτογενούς ενέργειας διεθνώς, δεδομένης της υπεροχής του έναντι των αντίστοιχων ενεργειακών μορφών και της καθοριστικής συμβολής του στην θωράκιση του τρίπτυχου «Περιβάλλον, Κοινωνία, Οικονομία», αναγκαίων συστατικών της Βιώσιμης Ανάπτυξης”, πρόσθεσε ο κ. Ζωγράφος.

“Στόχος μας η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας με μοντέλα Βιώσιμης Ανάπτυξης για όλους. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η δεύτερη προεκλογική μας δέσμευση, όντας σε εξέλιξη η εγκατάσταση LED Φωτισμού για όλο το κοινόχρηστο ηλεκτρικό δίκτυο του Δήμου μας. Ας αντικαταστήσουμε τα λόγια με τα έργα”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πολυγύρου.