Τον δήμο Κασσάνδρας επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου. Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, έθεσε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, την αποκομιδή των απορριμμάτων και άλλα μεγάλα έργα που έχουν προτεραιότητα για το δήμο προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί έχουμε αρωγό το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και όλη την κυβέρνηση και ευελπιστώ ότι από δω και πέρα θα δρομολογήσουμε ένα – ένα τα θέματα για να πετύχουμε τις λύσεις των προβλημάτων μας», τόνισε η κ. Χαλκιά. «Σε πρώτη φάση θέλουμε να λύσουμε ζητήματα καθημερινότητας και σε δεύτερο επίπεδο είναι τα έργα υποδομής τα οποία θα ανεβάσουν και την ποιότητα και την ποσότητα του τουρισμού μας», πρόσθεσε η δήμαρχος.  Η κ. Χαλκιά δήλωσε χαρούμενη που ο δήμος έχει, όπως είπε, αρωγό το Υπουργείο Μακεδονίας θράκης και όλη την κυβέρνηση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο εξής θα δρομολογηθούν τα θέματα για να επιτευχθούν οι λύσεις των προβλημάτων.

Ο Υφυπουργός, κ. Καράογλου, από την πλευρά του, τόνισε ότι επιδιώκει να έχει μια προσωπική εικόνα για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε δήμου, και επιλέγει να περιοδεύσει σε κάθε άκρη της περιοχής ευθύνης του. Όπως επεσήμανε, η Χαλκιδική και ιδιαίτερα η Κασσάνδρα είναι ένας ευλογημένος τόπος, όπου πρέπει να λυθούν όλα τα προβλήματα και να γίνουν σοβαρά βήματα ανάπτυξης που θα συμβάλλουν στην ανοδική πορεία του τουρισμού.

«Η Χαλκιδική και ειδικότερα η Κασσάνδρα είναι βιτρίνα της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ένας τόπος που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και ξεπερνάει το εκατομμύριο κατά την περίοδο αιχμής. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσει την ανοδική πορεία. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των υποδομών για να συνεχίσει να ανεβαίνει το επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες, για να μπορέσουν να έχουν ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης οι κάτοικοι που πραγματικά το αξίζουν», σημείωσε με έμφαση ο κ. Καράογλου.

θεμα

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Υφυπουργός ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα του κορωνοϊού και συνέστησε ψυχραιμία και τήρηση των οδηγιών που δίνονται από τους αρμόδιους γιατρούς.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα και υπήρξαν δεσμεύσεις για περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Κασσάνδρας και το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πρόκειται να επιλύονται το ταχύτερο δυνατόν τυχόν προβλήματα στην περιοχή.