Με ψηφιακά εργαλεία, που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεων διδασκαλία, απαντά το υπουργείο Παιδείας στην πρόκληση των κλειστών σχολείων λόγω κορονοϊού.

Όσον αφορά στα σχολεία, προτεραιότητα θα δοθεί στην υλοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας στη Γ’ λυκείου, ενώ για τα πανεπιστήμια, πέραν των υφιστάμενων εργαλείων που διαθέτουν, παρέχονται δωρεάν προς το υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του τρεις πλατφόρμες από τις εταιρείες CISCO, Google και Microsoft.

«Η παρούσα κρίση μάς έφερε ενώπιον μίας πρόκλησης: Να δράσουμε γρήγορα, ώστε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την επαφή των μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών μας με την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και να αξιοποιήσουμε παράλληλα τη δυνατότητα για περαιτέρω καλλιέργεια και εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας», δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός κάλεσε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους σπουδαστές, τους φοιτητές, αλλά και τους γονείς «να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια, να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και να αποκομίσουν όλα τα οφέλη που μπορεί να τους προσφέρει».

«Έχουν να γίνουν πολλά, αλλά μπορούμε με τη συμβολή όλων μας», πρόσθεσε.

«Ευχαριστώ θερμά τους παρόχους των νέων, δωρεάν, ψηφιακών εργαλείων, αλλά και όσους εργάστηκαν άοκνα, ώστε σε λίγες μέρες να ετοιμαστεί η υποδομή μίας καινοτόμου εκπαιδευτικής εμπειρίας. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτήν τη δυσκολία, βγαίνοντας νικητές», κατέληξε η κ. Κεραμέως.