Πριν από λίγο συνεδρίασαν οι λοιμώξιολόγοι και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σωτήρης Τσιόδρας και ανακοίνωσαν νέα μέτρα.

Στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας έχει σημάνει συναγερμός καθώς παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης και των επιστημόνων να μην πηγαίνει ο κόσμος σε χώρους όπου υπάρχουν πολλά άλλα άτομα, παρατηρείται ένα αντίστροφο φαινόμενο. Η κυβέρνηση έλαβε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοινώνοντας ΠΝΠ με την οποία κλείνουν αρχικά τα μπαρ και τα εμπορικά κέντρα, καφετέριες και εστιατόρια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων για 15 μέρες με εξειδίκευση των μέτρων το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, αναστέλλεται για ίσο διάστημα η λειτουργία παιδότοπων, γυμναστηρίων, θεάτρων, χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και κέντρων διασκέδασης. Σήμερα, Παρασκευή 13/3, ανακοινώθηκε το κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων έως τις 30 Μαρτίου.