Η ομάδα του «Χαλκιδική Πολιτική» και του «Πολιτιστικού Ημερολογίου» αποφάσισε να ανατρέξει στο αρχείο της και να μας χαρίσει όμορφες στιγμές  από την Χαλκιδική  μας.

Η Χαλκιδική είναι ένας υπέροχος τόπος από το μύθο της δημιουργίας της μέσα από την μάχη των Γιγάντων, το αποτύπωμα της μακραίωνης ιστορίας της ,που αναδύεται  από τους αρχαιολογικούς χώρους ,τους παραδοσιακούς οικισμούς της, τον πολιτισμό της  και το εκπληκτικό  φυσικό της ανάγλυφο πολυποίκιλο, μαγευτικό, δεν σου επιτρέπει να την ξεχάσεις αλλά ούτε και να  κορεσθείς από τις ομορφιές της.

Η «Χαλκιδική Πολιτική» αυτό το διάστημα που η μετακίνηση μας δεν είναι επιτρεπτή λόγω της κατάστασης θα επιχειρήσει να σας ταξιδέψει νοερά σε αρχαιολογικούς  χώρους μουσεία ,αξιοθέατα κτλ.

Να δώσουμε όλοι μαζί ραντεβού να ξαναδούμε όλα αυτά τα θαυμαστά και όσοι δεν τα έχουν επισκεφτεί να τα γνωρίσουν και να τα αγαπήσουν όπως και εμείς .Μένουμε Χαλκιδική- ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ .

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ –ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ -καλοκαίρι 2016

Τηλεοπτικά γυρίσματα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ»

Απόσπασμα εκπομπής Οδοιπορικό στο Πολύχρονο

Παρουσίαση-έρευνα Σουζάνα Καζάκα

 

 

Το Λαογραφικό Μουσείο ιδρύθηκε το 2014, είναι δημιούργημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολύχρονου. Βρίσκεται πίσω από τον Ναό του Αγ. Αθανασίου, και διπλά στο κοινοτικό κατάστημα.

Σκοπός του Μουσείου είναι η διατήρηση της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς. Έκθεση αγροτικών εργαλείων, εξοπλισμού και σκευών για την παρασκευή του ψωμιού, ειδών μελισσοκομικής και εξοπλισμού ξυλουργικής τέχνης.

Υπάρχει ενότητα με τον εξοπλισμό υφαντουργίας, εργαλεία και είδη καθημερινής οικιακής χρήσης, παραδοσιακές στολές-φορεσιές. Φωτογραφικό υλικό του χωριού, ιστορικά έγγραφα, χάρτες, χαρτονομίσματα και φωτογραφικό υλικό από αρχαιολογικά ευρήματα του χωριού.

Το Μουσείο διαθέτει ακόμη μικρή βιβλιοθήκη με ιστορικού περιεχομένου βιβλία, η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται με καινούριες εκδόσεις και τίτλους.