Αναλυτικά:

“Τὰ πρῶτα μου χρόνια τ᾿ ἀξέχαστα τἄζησα κοντὰ στ᾿ ἀκρογιάλι, στὴ θάλασσα ἐκεῖ τὴ ρηχὴ καὶ τὴν ἥμερη, στὴ θάλασσα ἐκεῖ τὴν πλατιά, τὴ μεγάλη”.

-Κωστής Παλαμάς-

Έτσι είμαι εγώ, οι πρώτες μου εικόνες είχαν χρώματα γαλάζια – πράσινα άλλοτε χρυσά και ασημένια. Ζούμε στη χερσόνησο της Κασσάνδρας που από μόνος του ο προσδιορισμός φανερώνει ατέλειωτα χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Εικόνες που σφραγίζουν τη ζωή σου, ονειρευόμαστε, σαν δημοτική αρχή να δώσουμε νέες δυνατότητες στον τόπο μας. Από την αρχαιότητα από τα λιμάνια της Αρχαίας Σκιώνης, της Αφύτου, τα κρασιά της Μένδης ταξίδευαν σε όλο τον τότε κόσμο, τα κεραμικά του Πολυχρόνου φύλαγαν μέσα τους χιλιάδες μυστικά και φορτώνονταν στα πλοία της εποχής από εδώ. Ο Σκυλλίας ξακουστός για την εποχή του δύτης έμαθε τα μυστικά του βυθού στη θάλασσα μας.

Ήρθε η ώρα να οργανώσουμε ή και να δημιουργήσουμε μικρά λιμάνια – μαρίνες – αλιευτικά καταφύγια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους της θάλασσας να τους προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες, να υποδεχθούμε τουρισμό που αξίζει στην Κασσάνδρα, να μάθουμε το θαλάσσιο πλούτο μας. Να αγαπήσουμε τη θάλασσα να της δώσουμε το σεβασμό που της αξίζει.

Έχουμε θέληση αγαπάμε τον τόπο μας.

Κωνσταντία Λεμονή
Πρ.Λιμενικού ταμείου Κασσάνδρας.

Βιογραφικό προέδρου

Είμαι η Λεμονή Κωνσταντία του Ιωάννη και της Αναστασίας. Γεννήθηκα στις 16 Ιανουαρίου του 1992 στη Θεσσαλονίκη και κατάγομαι από την Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, όπου κατοικώ έως σήμερα. Είμαι μητέρα ενός παιδιού, της Αναστασίας. Φοίτησα στο Γενικό Λύκειο Κασσάνδρας τα έτη 2007-2010. Έπειτα σπούδασα στο τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδίκευση στη ρωσική γλώσσα, από όπου και αποφοίτησα το έτος 2014. Από τότε μέχρι και Σήμερα παραδίδω μαθήματα ρωσικής γλώσσας. Επίσης η οικογένεια μου διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στα Λουτρά Αγίας Παρασκευής στη Χαλκιδική, όπου και ασχολούμαι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αποφάσισα να συμμετάσχω σε αυτές τις εκλογές, σε τόσο νεαρή ηλικία, με τον συνδυασμό της κ. Αναστασίας Χαλκιά, καθώς έχω την όρεξη να προσφέρω βοήθεια στον τόπο μου και να κάνω ο, τι μπορώ και εγώ με τη σειρά μου για να αναπτυχθεί η όμορφη Κασσάνδρα. Θέλω να είμαι χρήσιμη για τον τόπο μου, να παρουσιάζω νέες ιδέες και προτάσεις για το μέλλον του. Ονειρεύομαι μια Κασσάνδρα φιλική προς όλους, με ποιοτικό τουρισμό. Να αξιοποιηθούν και να αναβαθμιστούν οι ελεύθεροι χώροι, οι παραλίες και οι λιμένες. Από τον Σεπτέμβρη του 2019 είμαι δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κασσάνδρας.