Δήμαρχος Κασσάνδρας: «Όσοι επισκεφθούν τα εξοχικά τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις»

  Αναλυτικά:

  «Στo πλαίσιο του ενεργού ρόλου που έχουμε αναλάβει όλοι για την καταπολέμηση της πανδημία του ιού COVID-19, παρακαλούνται οι πολίτες, που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην Χαλκιδική και σκοπεύουν να τις επισκεφτούν, να το πράξουν με γνώμονα την πιστότερη εφαρμογή των κεντρικών οδηγιών που έχουν εκδοθεί και να παραμένουν πάντα σχετικά ενημερωμένοι».

  Με αυτή την εισαγωγή η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, εκφράζει τη θέση του Δήμου στην πιθανή έλευση επισκεπτών στην Κασσάνδρα, προκειμένου να διαμείνουν στις εξοχικές τους κατοικίες.

  Το φαινόμενο που επικράτησε το προηγούμενο Σάββατο με την αθρόα προσέλευση επισκεπτών στην Κασσάνδρα, εν μέσω πανδημίας και έκτακτων, αυστηρότατων περιοριστικών μέτρων, προβλημάτισε ιδιαίτερα τη Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους κατοίκους της Κασσάνδρας καθώς κυριαρχεί η πρόνοια να μην εκδηλωθεί κρούσμα COVID-19 και η πολυκοσμία σαφώς οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα.

  Με δεδομένο ότι η Κασσάνδρα πιθανώς να προσελκύσει και αυτές τις ημέρες επισκέπτες, με την παρούσα ανακοίνωση η Δημοτική αρχή, ξεκαθαρίζει ότι οφείλουν όλοι να διακατέχονται από αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να αποφύγουν κάθε μετακίνηση.

  Την ίδια στιγμή ο Δήμος Κασσάνδρας επιδεικνύει υπευθυνότητα εφαρμόζοντας μέτρα ειδικής λειτουργίας των υπηρεσιών του και πρόνοιας για την εξυπηρέτηση των αναγκών συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού.

  Ο Δήμος Κασσάνδρας έχει προχωρήσει σε απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων και δημοτικών κτηρίων και έχει προμηθεύσει με τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα και αντισηπτικά, όλα τα Δημοτικά κτήρια.

  Οι εταιρίες ,τράπεζες ,υποθηκοφυλακείο, ΕΛΤΑ ,κλπ φέρουν οι ίδιοι οι φορείς ευθύνη για τις απολυμάνσεις.

  «Δε φοβόμαστε τον COVID-19 αλλά κινούμαστε με βάση το συλλογικό καλό και την προάσπιση της δημόσιας υγείας». ξεκαθάρισε η κ. Χαλκιά Δήμαρχος Κασσάνδρας.