Η ψυχοθεραπευτική και συμβουλευτική επιστημονική ομάδα του δέντρου της ζωής σε συνεργασία με το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου “η Αλληλεγγύη” του δήμου Σιθωνίας στην προσπάθειά τους να σταθούν στο πλάι των πολιτών του δήμου προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για την ανταλλαγή συναισθημάτων με απώτερο σκοπό την ανακούφιση από το άγχος, τη νευρικότητα, τη θλίψη και άλλες αντιδράσεις που επηρεάζουν δυσμενώς τις διαπροσωπικές σχέσεις αυτή την κρίσιμη περίοδο της εφαρμογής της πολιτικής του Μένουμε Σπίτι.

Μια νέα υπηρεσία προσφέρει πλέον στους δημότες του ο δήμος Σιθωνίας μέσα από τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης που εγκανίασε εδώ και λίγες ημέρες για τη στήριξη των δημοτών που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις των μέτρων λόγω του κορωνοϊού. Η τηλεφωνική γραμμή απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών και παρέχεταΙ δωρεάν. Όσοι επιθυμούν μπορούν να καλέσουν στο τηλεφωνικό νούμερο 2313031837 και να συζητήσουν αυτό που τους προβληματίζει. Ο ψυχολόγος, όπως πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ενδεχομένως να θέσει κάποιες ερωτήσεις που αφορούν την αναγνώριση των συναισθημάτων και την κατάσταση που βιώνει ο πολίτης, και δεν αποσκοπούν σε οποιοδήποτε άλλο στόχο. Ο καθένας μπορεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στη γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, παιδοψηχολόγοι και γιατροί ειδικοτήτων που είναι συνεργαζόμενοι και λειτουργούν με επιστημονικούς κανόνες και σκοπό τη βοήθεια των δημοτών. Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από τις 16.00 ως τις 23.00. “Αποφασιστικότητα για καλύτερη ζωή”, είναι το σύνθημα για να αλλάξουμε πολλά και να αναθεωρήσουμε επίσης πολλά κατά τις ώρες που διανύουμε”, επισημαίνει η κ. Μαρία Ξύστρου, δρ Κοινωνικής Συμπεριφοράς και Κλινική ψυχολόγος.

Να σημειώσουμε ότι από την αρχή του έτους ξεκίνησε η συνεργασία του δήμου Σιθωνίας με το “Δέντρο της Ζωής” και το Διάγνωσις, με κύκλο ομιλιών σε παιδικούς σταθμούς για τις μαθησιακές δυσκολίες.