Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες εκοιμήθη ύστερα από πολυχρόνια ασθένεια, ο Μοναχός Ανδρέας Καρακαλληνός, ευρύτερα γνωστός σε ολόκληρο τον Άθωνα και ένας από τους διακεκριμένους Γέροντες της αδελφότητος της Ιεράς Aγιορείτικης Μονής. Σήμερα, 19 Μαρτίου 2020, θα λάβει χώρα η Εξόδιος Ακολουθία.

Με μεγαλομαρτυρική ανδρεία υπέμεινε και διαχειρίστηκε την μακροχρόνια και βασανιστική νόσο

Ο π. Ανδρέας, κατά κόσμον Παύλος Καλαντζής, γεννήθηκε το 1954 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας. Το έτος 1978 αποφοίτησε από το νομικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), ενώ, το 1990, παραιτήθηκε από την ενεργό υπηρεσία με τον βαθμό του Ταγματάρχου, με σκοπό να πραγματοποιήσει την επιθυμία του για τη μοναχική ζωή, αφού, πρώτα, έλαβε προς τούτο την ευχή του Αγίου Παϊσίου και του οσίου Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτου. Στο μεταξύ, ύστερα από υπόδειξη του Γέροντος Ιωάννου Αγιαννανίτου επήγε στην Ιερά Μονή Καρακάλλου το 1991, όπου αργότερα έλαβε το μοναχικό σχήμα.

Διακόνησε τη Μονή της μετανοίας του, καταβάλλοντας προσωπική εργασία και επιδεικνύοντας ζήλο και αυταπάρνηση ως υπεύθυνος των ανακαινιστικών και τεχνικών έργων της Μονής, καθώς και από της θέσεως του προϊσταμένου, του αντιπροσώπου στην Ιερά Κοινότητα και του επιστάτου. Υπήρξε ευλαβής μοναχός με αίσθηση μετανοίας και αγωνίας για την «καλή απολογίαν», με διάθεση παρηγορητική και λόγο παρακλητικό προς τους προσκυνητές της Μονής και τους συνανθρώπους του, γενικότερα.

Με μεγαλομαρτυρική ανδρεία υπέμεινε και διαχειρίστηκε την μακροχρόνια και βασανιστική νόσο ως δοκιμασία από τον Θεόν, προς κάθαρση και αγιασμό.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η Κυρία Θεοτόκος, η Έφορος και Προστάτης του Αγίου Όρους, αλλά και Μεσίτρια κάθε Αγιορείτου Μοναχού, οδήγησε την κεκαθαρμένη από την υπακοή μεν του Κοινοβίου, τον πόνο δε της ασθενείας, ψυχή του, εν αυλαίς του Υιού της και Θεού μας, ώστε, σήμερα, να αγάλλεται μετά των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων και του Οσιομάρτυρος Γεδεών.

Πηγή: Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»