Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου ανακοινώνει στους χριστιανούς της Ενορίας μας ότι λόγω των εξελίξεων της λοιμώδους επιδημίας που λόγω της ζωής μας επέτρεψε ο Θεός στην πατρίδα μας και κατόπιν σχετικών αποφάσεων των αρμοδίων, το πρόγραμμα λειτουργίας του Ιερού Ναού έως την 30ή Μαρτίου εκτός νεωτέρας εντολής διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Ο Ναός παραμένει κλειστός για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και κάθε άλλης ακολουθίας όπως Χαιρετισμοί της Παναγίας, Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, Εσπερινός, Απόδειπνο κτλ. Ο Ναός θα είναι ανοικτός μόνο για ατομική προσευχή
  2. Οι καμπάνες του Ναού θα σημαίνουν την ώρα που τελείται η Θεία Λειτουργία και οι άλλοι ακολουθίες όπως οι Χαιρετισμοί κτλ αλλά δεν θα τελείται καμία ακολουθία εντός του Ναού εκείνη την ώρα,. Οφείλουμε να προσευχόμαστε στα σπίτια μας να μας λυπηθεί ο Θεός.
  3. Τις Παρασκευές το απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 8 ο Ναός θα είναι ανοικτός για όσους θέλουν να προσκυνήσουν την Παναγία και το ίδιο της Κυριακές από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι για να προσευχηθούν. Ειδικά την προσεχή Κυριακή να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό που θα τεθεί στο μέσο του Ναού λόγω της ημέρας της Σταυροπροσκυνήσεως. Το ίδιο θα ισχύει και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Παναγίας.
  4. Εάν προκύψει κηδεία χριστιανού αυτή θα τελεστεί κανονικά στο Ναό αλλά με την παρουσία μόνο της οικογενείας και των πολύ στενών συγγενών του κεκοιμημένου.
  5. Εάν έχει προγραμματιστεί μνημόσυνο κεκοιμημένου αυτό θα τελεστεί επί του τάφου του νεκρού με τα σχετικά. Παρουσία και πάλι μόνο της οικογενείας και πολύ στενών συγγενών.
  6. Για όσους έχουν προετοιμαστεί και θέλουν να κοινωνήσουν να επικοινωνήσουν με τους δύο εφημέριους του χωριού και θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Κανείς δε θα μείνει χωρίς Θεία Μετάληψη.
  7. Τέλος είναι καιρός για προσευχή, Προσοχή και μετάνοια. Ας παρακαλέσουμε όλοι τον Θεό να δείξει το έλεός του στο λαό και να φέρει και πάλι τη γαλήνη και την υγεία στον κόσμο. Η Παναγιά να είναι μαζί μας. Καλή δύναμη.