Αλόγιστη και παράνομη απόθεση αδρανών οικοδομικών υλικών, ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών παρατηρείται στην Κασσάνδρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στη Δημοτική Διοίκηση Κασσάνδρας, καθώς αντιβαίνει στον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου προκαλώντας σωρεία προβλημάτων με πρώτο τη ρύπανση της περιοχής και δεύτερο την αισθητική υποβάθμισή της.

Η Δημοτική αρχή εμφανώς ενοχλημένη από την παραβατική συμπεριφορά των ασυνείδητων ρυπαινόντων, υπενθυμίζει ότι για τα δημοτικά διαμερίσματα της Δημοτικής ενότητας Κασσάνδρας, ήτοι Ν.Φώκαια, Άθυτο, Καλλιθέα, Κασσάνδρεια – Σίβηρη, Κρυοπηγή, Φούρκα, Κασσανδρινό, Καλάνδρα, Μόλα Καλύβα, Ποσείδι,οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με τον αντίστοιχο επόπτη Αθανάσιο Αδάμ στο τηλέφωνο 6970 088815 και να δηλώνουν την πρόθεσή τους για απόρριψη ογκωδών και πρασίνων προκειμένου να έρθουν σε συνεννόηση μαζί του για το χρόνο αποκομιδής τους.

Αντίστοιχα, για τα Δημοτικά διαμερίσματα της Δημοτικής ενότητας Παλλήνης, ήτοι Πολύχρονο, Χανιώτη, Πευκοχώρι, Παλιούρι, Αγία Παρασκευή- Λουτρά και Ν. Σκιώνη, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με τον επόπτη Πασχάλη Γεράκη στο τηλέφωνο 6970 088816 για να δηλώσουν τον όγκο και το σημείο παραλαβής αλλά και να για να ενημερωθούν για το πότε θα περάσει το συνεργείο μεταφοράς του Δήμου.

Στόχος είναι η αποφυγή ανεξέλεγκτης και χωρίς ειδοποίηση, απόθεσης ογκωδών απορριμμάτων και κλαδιών σε δρόμους, δίπλα σε κάδους ή σε πεδία που δημιουργούν πρόβλημα αισθητικής και πρωτίστως ρύπανσης.

Τα οργανικά- οικιακά απορρίμματα συλλέγονται καθημερινά από το Δήμο χωρίς καμία παρέκκλιση. Αναφορικά με τη διαχείριση και συλλογή των οικοδομικών αδρανών ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα εκ του Κανονισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση με τις ειδικές , ιδιωτικές δομές ανακύκλωσης αδρανών οικοδομικών υλικών που λειτουργούν στην περιοχή, λαμβάνοντας παράλληλα τη βεβαίωση καλής εκτέλεσης των εργασιών απόθεσης, εκ των ιδιωτών.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Δήμος Κασσάνδρας δεν είναι ούτε μπαζότοπος, ούτε σκουπιδότοπος αλλά ένας τόπος που οφείλουμε όλοι να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε.

Το επίπεδο του καθένα αξιολογείται από την ωριμότητα που επιδεικνύει στη διαχείριση των καθημερινών αναγκών του. Η Κασσάνδρα πρέπει να παραμείνει καθαρή και η Δημοτική Διοίκηση πασχίζει γι’ αυτό νυχθημερόν. Δεν θα ανεχτεί παραβατικές συμπεριφορές που επηρεάζουν τη φυσική και αισθητική ισορροπία του τόπου αλλά θα επιβάλλει βαρύτατα πρόστιμα σε κάθε παραβάτη χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Οι Νόμοι πρέπει να τηρούνται χωρίς δεύτερη σκέψη και ως τώρα η Δημοτική Διοίκηση έχει αποδείξει ότι δεν παρεκκλίνει, στο όνομα καμίας ανοχής. Καλούνται όλοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του ισχύοντος Κανονισμού Καθαριότητας και να πάψουν να λειτουργούν λάθρα ως παραβάτες.

Για την εξυπηρέτηση τους επίσης μπορούν να καλούν στο Τμήμα Καθαριότητας – Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κασσάνδρας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2374351302 και 2374350108 και στα Κοινοτικά Καταστήματα