Το δικό της μήνυμα θέλησε να στείλει η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά σε όλους όσοι βρίσκονται ήδη, ετοιμάζονται ή σκέφτονται να εκδράμουν στη Χαλκιδική το Σαββατοκύριακο, με τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού να είναι τεράστιος.

Η Κασσάνδρα αυτή την ώρα δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες από τα αστικά κέντρα και κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης περί μετάδοσης του covid -19 και παρά τα μέτρα της Κυβέρνησης αλλά και τις προειδοποιήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Σας απευθύνω έκκληση να μείνετε στο σπίτι! Σας παρακαλώ η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή! Είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για την μη διάδοση και τη μη διασπορά του covid-19 και εμείς,με την ανεξέλεγκτη οδική μας κίνηση δε βοηθάμε ούτε την Κυβέρνηση, ούτε τους ίδιους μας τους εαυτούς αλλά ούτε και αυτούς που αγαπάμε!

Σας παρακαλώ μείνετε στο σπίτι και μην έρχεστε στη Χαλκιδική και στην Κασσάνδρα. Αν ήδη έχετε φθάσει στις παραθεριστικές σας κατοικίες, σας παρακαλώ παραμείνετε εντός τους. Δεν έχουμε διακοπές!

Βρισκόμαστε σε περίοδο καραντίνας. Όσο για τους κατοίκους της Κασσάνδρας, τους παρακαλώ να μείνουν και αυτοί μέσα στο σπίτι,όπως έχουν πράξει σε μεγάλο βαθμό ως τώρα και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.

Έως σήμερα δεν έχουμε κανένα διαγνωσμένο κρούσμα και πρέπει να μείνουμε σ αυτό το επίπεδο! Ας μην επιτρέψουμε να αλλάξει!

Παρακαλώ να δείξουμε όλοι σοβαρότητα και υπευθυνότητα».