Το δικό του μήνυμα για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν άπαντες με τον φονικό ιό του κορωνοϊού και τα μέτρα που έχουν παρθεί για τη μη εξάπλωσή του έστειλε ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Γιώργος Δαλδογιάννης.

Αναλυτικά αυτό αναφέρει:

«Αγαπητοί συνδημότες, ο κορωνοϊός αποτελεί μία πραγματικότητα, σκληρή, αδυσώπητη και ας ευχηθούμε να μην γίνει και τραγική για τη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε γειτονικές χώρες.

Ζούμε πρωτόγνωρες και ιστορικές στιγμές , αρνητικές ιστορικές στιγμές , που θα τις καταγράψει η ιστορία και που όλοι θα τις θυμόμαστε. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα δύσκολα, δυστυχώς, είναι μπροστά μας.

Ας σταθούμε λοιπόν όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Ο Δήμος Σιθωνίας, μέσα σ’αυτό το πλαίσιο προσπαθεί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να βρίσκεται στο πλευρό, ιδιαίτερα, των ευπαθών συμπολιτών μας. Στον τομέα της καθαριότητας, με δεδομένο το γεγονός ότι πολλοί υπάλληλοι της υπηρεσίας, ζήτησαν και έλαβαν ως δικαιούνταν ειδικές άδειες, ως γονείς, ή ως άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε καθαρά τα χωριά μας. Επειδή όμως η ζωή συνεχίζεται και καλά κάνει και συνεχίζεται και είναι η περίοδος που γίνονται εργασίες ,σε σπίτια και επιχειρήσεις, παρατηρώ και πάλι, ότι μερικοί δεν σέβονται, ακόμα και τούτες τις στιγμές, τίποτα και κανέναν και σκορπούν δεξιά και αριστερά ότι έχουν για πέταμα (στρώματα, ψυγεία, έπιπλα κ.λ.π.)

Απευθυνόμενος λοιπόν σ’ αυτούς τους ανεύθυνους και συνάμα ανόητους, αλλά και σε όλους εσάς που αγωνιάτε για το καλό του τόπου μας, σας ζητώ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο να είστε, όσον αφορά την καθαριότητα, ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Να σεβαστείτε την προσπάθεια των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας , οι οποίοι μέσα σε αντίξοες υγειονομικά συνθήκες, δίνουν καθημερινό αγώνα, αυτοί που έμειναν, να κρατήσουν καθαρό τον τόπο μας. Να καταλάβετε ότι καθαριότητα ίσον υγεία, πράγμα επίκαιρο και επιτακτικό όσο ποτέ.

Αν θέλουμε να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από αυτή την περιπέτεια, πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, να εκτιμήσει με νηφαλιότητα την κρισιμότητα των στιγμών, να σεβαστεί τους συνανθρώπους του και πάνω απ’ όλα να σεβαστεί τον ίδιο του τον εαυτό».