Επί ποδός από νωρίς το πρωί της Δευτέρας βρίσκονται άνδρες της Αστυνομίας (και της Δημοτικής) προκειμένου να προχωρήσουν στους απαραίτητους ελέγχους σε οδηγούς αλλά και πεζούς.

Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται για την μετακίνησή τους, δεν απουσίασαν όμως και οι… ελλείψεις.

Αρκετοί ήταν εκεί που δεν έφεραν μαζί τους το σχετικό έγγραφο ή στο κινητό τους δεν είχαν το απαραίτητο sms, με αποτέλεσμα οι άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού να προβούν στις απαραίτητες συστάσεις.

Η σημερινή ημέρα θεωρείται ημέρα προσαρμογής των πολιτών στο νέο μέτρο και δεν κόβεται προς το παρόν το πρόστιμο των 150 ευρώ ενώ γίνονται μόνο συστάσεις.

Συνεχείς έλεγχοι γίνονται από τις 6 το πρωί και στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, με δεκάδες πολίτες μέχρι στιγμής να έχουν ελεγχθεί και με τους περισσότερους να είναι τακτοποιημένοι.

Κλιμάκια της αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους όλο το 24ωρο, καθημερινά, σε ολόκληρη την πόλη με περιπολίες αλλά και σε σταθερά σημεία, υπενθυμίζοντας στους πολίτες την ατομική τους ευθύνη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι έλεγχοι γίνονται και στην Εθνικό Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών.