«Η 25η Μαρτίου του 2020 δεν είναι απλά μια ημέρα μνήμης των Ελληνικών Αγώνων για ελευθερία. Δεν είναι μόνο η επέτειος της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, ούτε απλά η διπλή εορτή μας, συνάμα με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι η αρχή ενός νέου αγώνα οι κανόνες του οποίου είναι άγνωστοι προς το παρόν, όπως ο άγνωστος είναι και ο αντίπαλος. Όπως είπε κι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο εχθρός είναι αόρατος, μα όχι ανίκητος.

Έτσι ακριβώς αποδείχθηκε και πριν από 199 χρόνια, ότι ο τουρκικός ζυγός δεν ήταν ανίκητος. Κι όταν ωρίμασε η ιδέα και διαδόθηκε από άκρη σε άκρη, τότε όλοι εμείς οι Έλληνες, μαζί ενωμένοι, καταφέραμε να κερδίσουμε την ελευθερία μας. Αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα, με σύνεση, ψυχραιμία και υπομονή ώστε να βγούμε και πάλι νικητές από την πιο φονική πανδημία των τελευταίων δεκαετιών.

Παράλληλα, η Εθνική Μνήμη, μάς επιτάσσει να δώσουμε κουράγιο και να ευχαριστήσουμε τους συμπατριώτες μας που φυλάνε τα σύνορα και καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη κατά της καπήλευσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου».