Kάλεσμα στους ηλικιωμένους να συμβληθούν προκειμένου να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.
Κανένας ηλικιωμένος, άνω των 60 ετών δε θα μείνει μόνος και απροστάτευτος κατά τη διάρκεια της πανδημίας του covid-19.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί σε συνεργασία με Δημοτικές δομές το Πρόγραμμα:
“Κάνε Κλικ για τη Ζωή”.

Το Πρόγραμμα υποστηρίζει τη λειτουργία κέντρου 24ώρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στους εγγεγραμμένους στο Πρόγραμμα, θα παρασχεθεί δωρεάν ηλεκτρονική συσκευή που εξασφαλίζει την επικοινωνία τους με το Κέντρο μέσω των εξής κουμπιών:

• Κουμπί Πανικού – Ο ηλικιωμένος έχει τη δυνατότητα κλήσης σε βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού όταν χρειαστεί βοήθεια ή νοιώσει την ανάγκη για επικοινωνία.

• Ανίχνευση πτώσης – Παρέχεται η δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης πτώσης του ηλικιωμένου. Επιπλέον ο ηλικιωμένος έχει τη δυνατότητα κλήσης σε βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού.

• Εντοπισμός ηλικιωμένου – Ηλικιωμένοι με προβλήματα άνοιας που απομακρύνονται λόγω απώλειας της μνήμης από την οικία τους μπορούν να εντοπίσουν βάση της θέσης και της πορείας τους στο χάρτη.

24ώρη παρακολούθηση – Tο προσωπικό της υπηρεσίας 24ωρης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον εξυπηρετούμενο ανταποκρινόμενο στην έκτακτη ειδοποίηση που λαμβάνει από τις συσκευές τηλεειδοποίησης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

1. Ηλικιωμένοι από 60 ετών και άνω
2. Κάτοικος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κασσάνδρας, συναισθανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα υποστήριξης των ηλικιωμένων κατοίκων της Κασσάνδρας, υλοποιεί το Πρόγραμμα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ήδη η δομή “Βοήθεια στο Σπίτι -Κοινωνική Μέριμνα” εγγράφει τους ενδιαφερόμενους ηλικιωμένους προκειμένου να τύχουν βοήθειας.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κασσάνδρας προκειμένου να συμπεριλαμβάνεται στο Πρόγραμμα στο τηλ: 2374020060