Δήμος ΣιθωνίαςΧαλκιδική

Νέος Μαρμαράς: Δικαίωση μετά από 13 χρόνια δικαστικού αγώνα

Μια υπόθεση που «κρατάει» από το μακρινό 1994 οδεύει προς αίσιο τέλος για τον Νέο Μαρμαρά

Η αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Κατερίνα Γιουβαρλάκη, μιλάει στη Χαλκιδική Πολιτική και συγκεκριμένα στον Μιχάλη Σουνά για το θέμα των κεραιών στο Νέο Μαρμαρά, που ταλαιπωρεί τον τόπο εδώ και 26 χρόνια.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε η Αντιδήμαρχος οικονομικών Σιθωνίας, Κατερίνα Γιουβαρλάκη:

«Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είχε αποκτήσει από το τότε κοινοτικό  συμβούλιο του Ν. Μαρμαρά μια κοινοτική έκταση, που με την πάροδο των χρόνων έγινε δημοτική, ώστε να τοποθετήσει κεραία, στην περιοχή ”Βίγλα” του Ν. Μαρμαρά.

Μάλιστα, ο πυλώνας της εταιρείας θεωρείται από τους βασικότερους, σύμφωνα και με τις έρευνες που έχει κάνει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σιθωνίας. Τα συμβόλαια του ενοικίου ανανεώνονταν συνεχώς, με αποτέλεσμα να παραμένει η κεραία μέχρι και σήμερα, 26 χρόνια μετά.

Σαν να μην έφτανε αυτό η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που πήρε πρώτη την έκταση υπενοικίασε το χώρο σε άλλη με αποτέλεσμα να είναι δυο οι εταιρείες σε απόσταση… αναπνοής από κατοικημένες περιοχές, δημιουργώντας μέχρι και προβλήματα υγείας στους πολίτες.

Οι διαδικασίες εξελίσσονται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις στη χώρα, το ένα εμπόδιο διακατέχεται το άλλο. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια, με το τελευταίο να πραγματοποιείται πριν περίπου ένα χρόνο και η απόφαση εκτέλεσης αποκόλλησης των πυλώνων καθυστέρησε ένα ολόκληρο χρόνο, ενώ ήταν γνωστό πως η απόφαση είχε ανακοινωθεί υπέρ του Δήμου Σιθωνίας.

Πλέον, η απόφαση έχει βγει από το εφετείο Θεσσαλονίκης με αριθμό 679/20 και μπορούν να προχωρήσουν στη νόμιμη διαδικασία εκτέλεσης αποκόλλησης των κεραιών. Ο Δήμος Σιθωνίας από αύριο, Σάββατο (28/3), ξεκινάει όλες τις νόμιμες διαδικασίες αποκόλλησης των κεραιών. Επίσης, η εταιρεία καλείται να πληρώσει όλο το ποσό του ενοικίου μέχρι την ημέρα που θα απομακρυνθούν οι κεραίες. Σύμμαχοι στον αγώνα του δημοτικού συμβουλίου, ήταν οι κάτοικοι του χωριού και δείξαμε πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».

Πρόκειται για ένα στοίχημα ετών του Δήμου Σιθωνίας που θα μπει στο αρχείο ως κερδισμένο, δικαιώνοντας τον μεγάλο αγώνα για το καλό του Ν. Μαρμαρά.

Tags

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close