Η αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Κατερίνα Γιουβαρλάκη, μιλάει στη Χαλκιδική Πολιτική και συγκεκριμένα στον Μιχάλη Σουνά για το θέμα των κεραιών στο Νέο Μαρμαρά, που ταλαιπωρεί τον τόπο εδώ και 26 χρόνια.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε η Αντιδήμαρχος οικονομικών Σιθωνίας, Κατερίνα Γιουβαρλάκη:

«Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είχε αποκτήσει από το τότε κοινοτικό  συμβούλιο του Ν. Μαρμαρά μια κοινοτική έκταση, που με την πάροδο των χρόνων έγινε δημοτική, ώστε να τοποθετήσει κεραία, στην περιοχή ”Βίγλα” του Ν. Μαρμαρά.

Μάλιστα, ο πυλώνας της εταιρείας θεωρείται από τους βασικότερους, σύμφωνα και με τις έρευνες που έχει κάνει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σιθωνίας. Τα συμβόλαια του ενοικίου ανανεώνονταν συνεχώς, με αποτέλεσμα να παραμένει η κεραία μέχρι και σήμερα, 26 χρόνια μετά.

Σαν να μην έφτανε αυτό η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που πήρε πρώτη την έκταση υπενοικίασε το χώρο σε άλλη με αποτέλεσμα να είναι δυο οι εταιρείες σε απόσταση… αναπνοής από κατοικημένες περιοχές, δημιουργώντας μέχρι και προβλήματα υγείας στους πολίτες.

Οι διαδικασίες εξελίσσονται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις στη χώρα, το ένα εμπόδιο διακατέχεται το άλλο. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια, με το τελευταίο να πραγματοποιείται πριν περίπου ένα χρόνο και η απόφαση εκτέλεσης αποκόλλησης των πυλώνων καθυστέρησε ένα ολόκληρο χρόνο, ενώ ήταν γνωστό πως η απόφαση είχε ανακοινωθεί υπέρ του Δήμου Σιθωνίας.

Πλέον, η απόφαση έχει βγει από το εφετείο Θεσσαλονίκης με αριθμό 679/20 και μπορούν να προχωρήσουν στη νόμιμη διαδικασία εκτέλεσης αποκόλλησης των κεραιών. Ο Δήμος Σιθωνίας από αύριο, Σάββατο (28/3), ξεκινάει όλες τις νόμιμες διαδικασίες αποκόλλησης των κεραιών. Επίσης, η εταιρεία καλείται να πληρώσει όλο το ποσό του ενοικίου μέχρι την ημέρα που θα απομακρυνθούν οι κεραίες. Σύμμαχοι στον αγώνα του δημοτικού συμβουλίου, ήταν οι κάτοικοι του χωριού και δείξαμε πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».

Πρόκειται για ένα στοίχημα ετών του Δήμου Σιθωνίας που θα μπει στο αρχείο ως κερδισμένο, δικαιώνοντας τον μεγάλο αγώνα για το καλό του Ν. Μαρμαρά.