Περισσότεροι από κάθε άλλη ημέρα ήταν οι νεκροί που άφησε χθες πίσω του ο φονικός ιός του κορωνοϊού, με τον αριθμό καθημερινά να ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. 

Πέντε άνθρωποι σε διάστημα λίγων ωρών έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 26.

Ο πρώτος χρονικά νεκρός είναι ένας 64χρονος από τη Δαμασκηνιά Κοζάνης-ένα εκ των δύο χωριών που βρίσκονται σε καραντίνα- που προ ημερών είχε χάσει και τον 90χρονο πατέρα του. Ο 64χρονος άνδρας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για 8 – 9 μέρες. Τ

ο δεύτερο θύμα είναι ένας άνδρας 70 ετών από την Γλυφάδα και το τρίτο ένας 46χρονος στρατιωτικός από την Ξάνθη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο άτυχος ανθυπασπιστής ήταν παθολογικά παχύσαρκος.

Ο τέταρτος νεκρός νοσηλευόταν στο Αττικόν. Ήταν 54 ετών και δεν είχε διαγνωστεί με τον κορωνοϊό. Αυτό συνέβη μετά θάνατον, όταν οι οικείοι του θέλησαν να δωρίσουν τα όργανά του.

Ο πέμπτος νεκρός είναι ένας 88χρονος που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπου διακομίστηκε την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη.

Μετά από οκτώ ώρες περίπου κατέληξε, με τα αποτελέσματα του τεστ να βγαίνουν έπειτα από τρία 24ωρα και όπως αποδείχθηκε ο άτυχος άνδρας ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Για άγνωστο λόγο, ωστόσο, ο θάνατός του από κορωνοϊό έγινε γνωστός χθες, με καθυστέρηση.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλέον έφτασαν τα 892, μιας και χθες μόνο προστέθηκαν ακόμη 71. Από αυτούς 54 βρίσκονται διασωληνωμένοι, με τους περισσότερους να είναι άνδρες.