Θετικός στον COVID-19 βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που πλέον είναι επίσημα ο πρώτος ηγέτης κράτους νοσεί από τον νέο κορονοϊό.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέβασε ο ίδιος μήνυμα στο Twitter που επιβεβαιώνει ότι έχει ήπια συμπτώματα όπως πυρετό και επίμονο βήχα. Μάλιστα επέλεξε να τεθεί εθελοντικά σε καραντίνα στο σπίτι του.

Σε ανάρτησή του στο Instagram αναφέρει: «Θα το ξεπεράσουμε και θα το καταφέρουμε αυτό θέτοντας σε εφαρμογή τα μέτρα για τα οποία ακούσατε τόσα πολλά, και όσο πιο αποτελεσματικά συμμορφωνόμαστε με αυτά τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα η χώρα θα ξεπεράσει αυτήν την επιδημία και τόσο πιο γρήγορα θα επανακάμψουμε».

Άγνωστο είναι αν θα εξακολουθεί να μένει μαζί του η σύντροφός του, Κάρι Σάιμοντς, η οποία είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

Ο Τζόνσον θα συνεχίσει να κυβερνάει το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω τηλεδιασκέψεων.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι σε περίπτωση που ο Τζόνσον δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, θα αντικατασταθεί στη διακυβέρνηση της χώρας από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ.

Η δημοσιογράφος του euronews μεταδίδει: «Έχει τονίσει πολύ ότι θέλει να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας, ότι είναι αρκετά καλά να το κάνει, τουλάχιστον προς το παρόν. Αν αυτό αλλάξει επόμενος στη σειρά για να αναλάβει θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ. Αυτό είναι όμως μόνο μια εικασία, αφού προς το παρόν ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να συνεχίσει με τον τρόπο που το κάνει τις τελευταίες εβδομάδες».